≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako izgleda čovek koji se sumnjiči da je ubio malenu Danku: Očekuje da kaže gde je telo deteta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a njeno telo još nije nađeno

  • 7

Srđan Janković, osumnjičen za ubistvo Danke Ilić (2) u Banjskom Polju, doveden je u Više javno tužilaštvo u Zaječaru, a razlog ponovnog saslušanja su dodatna pitanja postupajućeg tužioca zbog, kako je navedeno, nelogičnosti u njegovim izjavama.

Janković je iz policijske marice izveden sa lisicama na rukama i nogama. Na sebi je ima crnu majcu, a u tužilaštvo je ušao pognute glave.

On je do sada tri puta davao izjave.

Uhapšen je 4. aprila i tada je u policiji priznao da je vozio službeni automobil "fijat panda" i da je njime udario Danku Ilić. Njegov iskaz se tada poklopio sa svedočenjem takođe osumnjičenog Dejana Dragijevića, koji je izjavio i to da je posle udarca udavio dete.

Dva dana kasnije, po isteku 48 sati pritvora, Janković je iskoristio svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, a Dragijević je i u tužilaštvu priznao zločin.

Međutim, početkom ovog meseca, Srđan Janković je sam preko branioca zahtevao da bude ponovo saslušan, ali je priču skroz obrnuo.

Suština njegovog poslednjeg iskaza se bazirala na tome da je sve porekao, da devojčicu nikada nije video, pa samim tim i da nije ni mogao da je udari, da je Dejan nije davio, kao ni to da je bačena na deponiju.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana Dragijević koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela, pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Devojčica Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

(Telegraf.rs)

Video: Dovođenje u sud Srđana Jankovića osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lord

    19. jun 2024 | 10:48

    Naravno da ovaj nema veze sa malom,ocekujemo od tuzilastva da se uozbilji,i privede ovaj slucaj kraju...

  • Marko

    19. jun 2024 | 10:18

    Pustite neku TV sa nacionalnom frekvencijom i pogledajte kako izgleda bana država u kojoj živimo!

  • Mirjana

    19. jun 2024 | 10:14

    Jis nije dokazano da ju je on ubio.Sacekajte dok se ne pronadje telo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA