Vreme čitanja: oko 2 min.

Dve godine zatvora zbog smrti pešaka u Prokuplju: Nepravosnažna presuda za vozača kamiona

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pešak koga je udario kamion u Ulici Ratka Pavlovića Ćićka u Prokuplju 5. aprila nešto pre 16 sati, preminuo je i pored svih pokušaja reanimacije u prokupačkoj Opštoj bolnici

  • 0
Sudjenje, sud , sudski cekic, pravda, sudija Foto: Shutterstock

Osnovni sud u Prokuplju je nepravosnažnom presudom osudio Z. B. (41) na dve godine zatvora zato što je početkom aprila 2022. godine vozeći kamion u Ulici Ratka Pavlovića u Prokuplju udario pešaka B. I. koji je ubrzo nakon toga preminuo od dobijenih povreda. Z. B. se stavlja na teret da je izvršio teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, pišu Južne vesti.

Sud je odredio i meru zabrane upravljanja motornim vozilom “C” kategorije od dve godine, a vreme provedeno u zatvoru neće se računati u vreme trajanja mere, kao i da plati sudske troškove i troškove raznih veštačenja tokom suđenja.

- Osuđeni je zaustavio svoje vozilo ispred pešačkog prelaza, ali se pri ponovnom polaženju nije uverio da može bezbedno da pokrene svoje vozilo i nije propustio pešaka, sada pokojnog B. I. iz Prokuplja koji je prelazio ulicu na pešačkom prelazu sa desne na levu stranu posmatrano iz smera kretanja teretnog kamiona. Tada je došlo do kontakta sa kamionom i teških povreda koje je zadobio pešak, a od kojih je kasnije preminuo - kaže se između ostalog u obrazloženju presude.

Iako se kako kaže odriče prava na parnični postupak za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahteva, supruga nastradalog B. I, smatra da je presuda koju je doneo Osnovni sud mala za vozača koji je na pešačkom prelazu udario njenog supruga.

- Nisam zadovoljna obrazloženjem suda da mu je to prva krivična prijava i da ima maloletno dete, kao da moj suprug nije imao decu i unučiće. Smatram da je kazna od 2 godine zatvora nešto najminimalnije, pa iako sam se odrekla da ga gonim privatno, mislila sam da će sud da ga osudi po zakonu. On je mog supruga udario na pešačkom prelazu i nikakvih olakšavajućih okolnosti tu nema - kaže, između ostalog, supruga.

Na presudu koju je doneo Osnovni sud u Prokuplju može se izjaviti žalba i to Apelacionom sudu u Nišu.

Pešak koga je udario kamion kruševačkih tablica u Ulici Ratka Pavlovića Ćićka u Prokuplju 5. aprila nešto pre 16 sati, preminuo je i pored svih pokušaja reanimacije u prokupačkoj Opštoj bolnici.

Pešak B. I. (82) je primljen na Urgentno odeljenje bez svesti i odmah je pokušana reanimacija, koja i pored velikog truda lekara nije dala rezultate.

(Telegraf.rs)

Video: Udario devojku na pešačkom prelazu, pa pobegao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA