Profesor iz Prištine seksualno zlostavljao 27 studentkinja: "Pravilo sam postupio, ja se masiram"

 
Ekipa Hronike
Ekipa Hronike
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Iz tog tužilaštva su naveli da je prihvaćena krivična prijava 27 studentkinja koje ga optužuju za seksualno uznemiravanje. Prema navodima optužnice profesor Pedagoškog fakulteta u Prištini Dževat Krasnići je uporedo i na Medicinskom i na Pedagoškom fakultetu držao predmet u kome je jedna od nastavnih jedinica bila masaža.

Osnovno tužilaštvo tzv. Kosova Odelenje u Prištini pokrenulo je istragu o krivičnoj odgovornosti profesora Prištinskog Univerziteta Dž.K. zbog seksualnog uznemiravanja 27 studentkinja Pedagoškog i Medicinskog fakulteta.

Iz tog tužilaštva su naveli da je prihvaćena krivična prijava 27 studentkinja koje ga optužuju za seksualno uznemiravanje. Prema navodima optužnice profesor Pedagoškog fakulteta u Prištini Dž. K. je uporedo i na Medicinskom i na Pedagoškom fakultetu držao predmet u kome je jedna od nastavnih jedinica bila masaža.

On je na časovima demonstirao masažu na studentkinjama masirajući ih po rukama i telu. Jedna od studentkinja je izjavila da je ušla u njegov kabinet da proveri zašto je na ispitu dobila pet indeksnih poena manje.

Bila je zatečena njegovim neprofesionalnim odnosom i odgovorom „Pravilno sam postupio. Kada uđem da se tuširam ja se masiram“, citirala je ona i dodala da je profesor pokušao da je zagrli nastojeći da joj masirajući je demonstrira masažu.

Etički savet Prištinskog univerziteta je u maju doneo odluku o Krasnićijevoj privremenoj suspenziju i prosleđivanju navoda 27 studentkinja nadležnim istražnim organima.

Profesoru Krasnićiju se stavlja na teret uz seksualno uznemiravanje i narušavanje ugleda profesora kao i nepoštovanje ličnosti studentkinja koje su kod njega polagale ispite na Pedagoškom i Medicinskom fakultetu u Prištini.

(Telegraf.rs/N.Z.)

Video: Nakon Bibe ženi se i ovaj član "Crnog Ceraka": "Biće svadbe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA