Vreme čitanja: oko 1 min.

Carinici na Gradini oduzeli oko kilogram zlatnog nakita, zadržan i automobil putnice

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U torbici vozačeve supruge, koju je nosila uz sebe, pronađeni su zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama

  • 0
GRADINA ZLATO ZAPLENA Foto: Tanjug/AP / MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA

Carinski službenici oduzeli su jednoj putnici gotovo kilogram neprijavljenog zlatnog nakita, a automobil kojim je putovala privremeno je zadržan, saopštila je danas Uprava carina.

Kako se navodi u saopštenju, slučaj je otkriven u ponedeljak na izlazu graničnog prelaza Gradina, kada je na red za redovnu kontrolu pristigla ''Toyota Avensis'' stranih registarskih oznaka, kojim je putovao jedan bračni par.

GRADINA ZLATO ZAPLENA Foto: Tanjug/AP / MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA

Pregledom vozila, u torbici vozačeve supruge, koju je nosila uz sebe, pronađeni su zlatni pojas težak 775 grama i tri zlatna prstena od 8 grama, čija je ukupna vrednost procenjena na nešto više od 46.000 evra.

GRADINA ZLATO ZAPLENA Foto: Tanjug/AP / MINISTARSTVO FINANSIJA UPRAVA CARINA

Kako vrednost otkrivenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila u kome je roba prevožena i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, čime je ukupna vrednost prekršaja povećana na gotovo 57.000 evra, navodi Uprava carina u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pokušao da pređe granicu sa autom punim lekova za smirenje: Zaplenjeno čak 100 hiljada tableta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA