Kik-bokser iz Niša ubijen u sačekuši pre 10 godina: Pričalo se da su ga ubili Bugari, ubica nikad nije nađen

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 2

Kik-boksera Miloša Savića ubio je nepoznati napadač kada je od teretane išao ka svom automobilu

Kik-bokser iz Niša Miloš Savić (29) ubijen je 2. juna 2014. godine u 22.25 sati u sačekuši ispred teretane, a isto veče je zapaljen automobil bugarskih tablica za koji se sumnjalo da su ga koristili napadači. Ubica mu je ispalio nekoliko hitaca iz automatskog oružja u glavu.

U Miloša je pucano kada je izašao sa treninga i ulazio u svoj parkirani "BMW". Ispaljeno je najmanje osam metaka. Samo nekoliko minuta nakon ubistva, na oko 500 metara udaljenosti zapaljen je "Audi A6" bugarskih registracija. U prvi mah se sumnjalo da je u pitanju Savićev automobil jer je imao isti, ali je naknadno otkriveno da je automobil ukraden u Smederevu i korišćen za ubistvo. Očevici su rekli da je mladić sa kapuljačom benzinom polio automobil, a potom ga zapalio.

To nije bio prvi put da neko pokuša da ubije Savića, koji je prethodno preživeo najmanje tri pokušaja likvidalicje. Razlog ubistva najverovatnije su bili neraščišćeni računi iz krimialnog miljea jer je Savić bio član niške kriminalne grupe i odranije je bio poznat policiji, ali nije isključeno ni da ga je ubio dužnik. Navodno se bavio preprodajom narkotika, zelenašenjem i iznudama.

Tri pokušaja ubistva

Prvi put je ranjen 2005. godine, kada mu je prijatelj pucao u vrat u njegovom stanu i samo je čudom uspeo da preživi. Drugi put je 2010. godine uboden oštrim predmetom u diskoteci "Studio", a u martu 2012. godine preživeo je rafal koji je na njega ispaljen ispred iste diskoteke. Tada je pucano na njega iz automatskog oružja dok je sedeo u automobilu, nakon čega su se napadači udaljili automobilom "audi A6" bugaskih registracija. Ipak, tog 2. juna sreća ga je napustila.

Dva dana nakon ubistva pronađen je pištolj iz kog je pucano u Savića. Oružje je pronađeno ispred teretane "Elid" u Nišu.

Pokrenuta je sveobuhvatna ustraga, a u prva dva dana nakon ubistva saslušano je 28 osoba iz kriminalnog miljea, koje bi potencijalno mogle da budu umešane u zločin. Međutim, niko nije zadržan u policiji jer dokaza o umešanosti nije bilo.

Nije bilo mnogo novosti o ubistvu Savića sve do novembra 2015. godine, kada je podignuta optužnica u Bugarskoj. Devet osoba lišeno slobode, a u optužnici se našlo njih osam.

Kriminalna grupa je otkrivena tokom zajedničke akcije srpske i bugarske policije pod nazivom "Balkania". Uloga bugarskih državljana je, prema navodima optužnice, bila da obezbede automobil koji je korišćen tokom likvidacije. S obzirom na to da je na Savića i ranije pucano iz automobila bugarskih registracija, sumnjalo se da je reč o istim napadačima, koji su se vratili da "završe posao", s obzirom na to da napadači koji su pucali 2012. godine nikada nisu pronađeni.

Ubistvo do danas nije rasvetljeno. Iako je otkriveno da su bugarski državljani učestvovali u ubistvu, sam počinilac nikada nije pronađen.

(Telegraf.rs)

Video: Poslednji autobus sa BAS-a krenuo za Ljubljanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    5. jun 2024 | 16:15

    Znači, nije kik bokser, nego zelenaš.

  • Ред

    5. jun 2024 | 16:54

    Како је радио тако је и завршио! Мало ко од њих доживи и педесету.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA