Gašić: "Tokom 78 dana krvavog pira stradalo je 2.500 civila i više od 750 pripadnika policije i vojske“

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

U agresiji na našu zemlju, prema ministrovim rečima, oštećeni su infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je danas u Domu Vojske Srbije, na konferenciji „Od agresije do novog pravednog poretka“ povodom obeležavanja dve i po decenije od početka NATO agresije, da je bombardovanje naše zemlje opomena čovečanstvu i da je tada nad srpskim narodom demonstrirana

sila čije se posledice i danas osećaju.

„Tokom 78 dana krvavog pira takozvanih milosrdnih anđela koji su umesto anđeoskog milosrđa bombama zasipali našu zemlju, stradalo je 2.500 civila i više od 750 pripadnika policije i vojske“, rekao je ministar Gašić.

U agresiji na našu zemlju, prema ministrovim rečima, oštećeni su infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture, crkve i manastiri.

„Nema opravdanja za učinjene zločine nad našim narodom, nad našom zemljom. Branili smo slobodu, kako bi naša deca i buduća pokolenja živela u miru“, istakao je ministar Gašić i dodao da su u Srbiji obnovljeni mostovi, putevi, škole, ali da se životi nevino stradalih civila, dece, vojnika i policajaca ne mogu vratiti.

„Zato je važno da ih se sećamo uvek i zauvek! Naša je obaveza da buduća pokolenja naučimo kako se čuva uspomena na nevino stradale, jer tako ih učimo i koliko su sloboda i život u miru dragoceni“ izjavio je ministar Gašić.

Ministar je istakao da je Srbija, predvođena predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem posvećena politici mira i stabilnosti, da je danas moderna i snažna država u kojoj su vojska i policija opremljene i spremne da budu uz svoj narod i garant su bezbednosti svakom građaninu Srbije.

Na konferenciji su se obratili i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković.

(Telegraf.rs)

Video: Bećerić: Pošto ni mi advokati ni sudija nismo doktori, sud će raditi po onome što je komisija rekla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    22. mart 2024 | 14:08

    Србија се достојанствено сећа НАТО агресије 1999 године. Али и гледа у будућност. Јер победа живота над смрћу и злом јесте највећа победа. И тако је увек било кроз нашу дугу историју. Српски народ увек иде напред. Ако могу тако да кажем, то је у нашој ДНК, али и то је у нашој православној вери. Да омогућимо победу живота. Сами. Сами смо то радили у свим устанцима, бунама, ратовима и светским ратовима. По томе је наша земља али и историја специфична. Такве су и економске и технолошке победе остварене протеклих десетак година. Победа над пандемијом такође. У се и у своје кљусе принцип. Радом, памећу и вером у сопствене снаге.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA