≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Misterija smrti dece Martine i Lava: Jedna stvar posebno zbunila policiju

J. O.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mladi bračni par izvršio je samoubistvo skokom sa solitera, dok su tela njihove dece bila pokrivena čaršafom u kući

  • 3
Novi Sad, pogibija Martina P.S.majka cija su deca nađena mrtva Foto: Nikola Bilić, Privatna arhiva

Jeziv slučaj samoubistva mladog bračnog para Martine i Lava potresao je Novi Sad kada su, držeći se za ruke skočili sa 17. sprata solitera. Ono što je slučaj učinilo još jezivijim jeste što su njihova dva sina pronađena mrtva u kući. Upravo smrt dece i dalje je obavijena velom misterije.

U celom slučaju jedino sigurno jeste da je par počinio samoubistvo.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su deca umrla od posledica trovanja. Nije poznato da li je par otrovao decu, pa se na mesto svog samoubistva uputio odmah pošto su izdahnula ili je scenario bio drugačiji - da su sopstvenu decu nečim trovali duži vremenski period. Nije isključena ni mogućnost da je do trovanja došlo na neki drugi način.

Prema prvim informacijama, deca su trovana pesticidom, ali to još nije sa sigurnošću utvrđeno, te ne treba iznositi preuranjene zaključke, s obzirom na to da još nisu objavljeni potpuni rezultati obdukcije.

Slučaj smrti, kako dece, tako i roditelja izazvao je jezu kod građana Srbije, s obzirom na to da se polemiše da je mladi bračni par bio u nekoj vrsti sekte koja ih je navela na takav čin.

Deca nisu imala povrede po telu, ali su njihova tela bila u dnevnom boravku pokrivena čaršafom, što implicira da su ih roditelji svesno tako ostavili u kući. Dečaci su, najverovatnije, preminuli u petak.

Tela dece su pronađena u kući u kojoj je par živeo u subotu, a na zidovima kuće iscrtani su simboli koji predstsavljaju odvajanje od kolektiva. Jedan od znakova na zidu bio je i Ankh, egipatski hijeroglif koji predstavlja večni život i koji u svojoj osnovi nije ni u kakvoj vezi sa satanizmom ili sektama, ali nije poznato na koji način ga različite sekte tumače u svojim učenjima.

Policija je detaljno pregledala kuću supružnika i zaplenila računarsku opremu koja je poslata na veštačenje. Kompjuteri i telefoni mogli bi da daju odgovore na brojna pitanja koja zasad samo vise u vazduhu i pokažu da li je mladi bračni par bio pripadnik sekte, sa kim su komunicirali i šta su pretraživali na internetu.

Martina i njeni sinovi sahranjeni su danas na groblju u Bačkom Petrovcu, dok za Lava "nije bilo mesta". Zasad nije poznato gde i kada će on biti sahranjen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA