Užas u centru Beograda: Vozač autobusa prošao na crveno, udario devojčicu na pešačkom, bore joj se za život

 
M. Č.
M. Č.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Na licu mesta vozač je alkotestiran i nije imao prisustvo alkohola

Na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke na obeleženom pešačkom prelazu pre dva dana dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je pešak maloletna L.Š. zadobila teške telesne povrede opasne po život.

Dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu izašao je na lice mesta radi vršenja uviđaja u saradnji sa Saobraćajnom policijom.

Na licu mesta oštećena je prevezena u UC, a vozač autobusa P.M. koji je prouzrokovao saobraćajnu nezgodu po nalogu tužioca je zadržan u trajanju od 48 časova. Takođe, na licu mesta vozač je alkotestiran i nije imao prisustvo alkohola. Dežurni tužilac je nalozio da se izvrši vanredni tehnicki pregled vozila, i da se izuzme video nadzor raskrsnice gde se dogodila saobraćajna nezgoda.

Naime iz krivične prijave Saobraćajne policije prozilazi da je osumnjičeni navedenog datuma oko 15 časova na raskrsnici ulice Bulevar Despota Stefana i Porečke na obeleženom pešačkom prelazu upravljajući autobusom gradskog prevoza ne pridržavajući se saobraćajnih propisa prošao kolovoz dok je na semaforu bilo crveno svetlo za vozača, i na taj način prednjom stranom autobusa udario maloletnu L.Š. koja je prelazila pešački prelaz dok je na semaforu bilo zeleno za pešake, usled kog udarca je ona oborena na kolovoz.

Zadobila je teške telesne povrede opasne po život.

P. M. je danas saslušan pred tužiocem Prvog osnovnog javnog tužilastva u Beogradu. Osumnjičeni P.M. u prisustvu izabranog branioca negirao izvršenje krivičnog dela iznoseći svoje viđenje događaja.

Imajući u vidu datu odbranu tužilaštvo je predložilo sudu da se prema osumnjičenom odredi pritvor zbog zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogao ometati postupak uticanjem na svedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati svedoka- ostecenu kada zdravstveno bude moguce, svedoke ocevice, naloziti saobracajno tehnicko vestacenje, medicinsko vestacenje i prikupiti eventualno dodatne materijalne dokaze, nakon cega ce biti doneta konačna odluka.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stefan

    3. mart 2024 | 15:26

    Vozači gradskih autobusa u Beogradu često prolaze na crveno, punom brzinom, ugrožavajući druge učesnike u saobraćaju.

  • Vlada

    3. mart 2024 | 17:05

    Prodjes na crveno udaris devojcicu kojoj si upropastio zivot i da se oporavi a nece unistio si je za vek vekova dodjes sa braniocem i negiras dogadjaj kako bih voleo da te docekam u zatvoru SLINO

  • Neko

    3. mart 2024 | 16:42

    Indijac

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA