Vreme čitanja: oko 3 min.

Svedočila majka devojčice koju je otac držao zatočenu u stanu u Beogradu: Jedna rečenica šokirala sve u sudu

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na današnjem suđenju svedočila je majka devojčice, dok se Pašajlićev prijatelj, koji je pozvan kao svedok, nije pojavio

  • 3
Uroš Pašajlić Suđenje Foto: MUP Srbije

Suđenje Urošu Pašajliću, optuženom da je zanemarivao i zlostavljao osmogodišnju ćerku, koju je na duže periode ostavljao samu zaključanu u stanu, nastavljeno je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Na današnjem suđenju svedočila je majka devojčice.

- Kada se sve ovo dogodilo bilo mi je neverovatno. Ja Uroša ne poznajem kao takvu osobu, on je taj koji je želeo da imamo bebu, želeo je devojčicu, on joj je i dao ime,a ja sam čak htela i da abortiram on nije dao. Uroš je taj koji je dete i izbavio iz doma, borio se za nju, i zato mi je neverovatno da joj je to uradio... Priznao je da je sve to uradio - ispričala je pred sudom.

Onaje opisala kako je izgledao model njihovog viđanja, s obzirom na to da je starateljstvo nad detetom dodeljeno Pašajliću i rella da su se "viđali svake nedelje u Meku", kao i da je sud tako odredio.

-Nekad smo znali i da prošetamo Zvezdarskom šumom. Na svakom tom viđaju naša ćerka je delovala srećno, ona je bila zaljubljena u svog oca, samo je pričala "tata, tata". Ćerku sam videla dve godine pre nešto što je Uroš uhapšen, a preko video poziva šest meseci pre nego što se saznalo šta je uradio - dodala je.

Naglasila je da Pašajlića ne brani, niti to želi.

- Ne lažem, ali on je jako vodio računa o našoj ćerki. Brinuo se za nju. I zato sam bila jako iznenađena kada je otkriveno da ju je on zanemario. Ćerka je znala da bude ljubomorna na Ivanu. Sećam se da je bila ljubomorna kada bi pričala o njoj, videla sam to, osetila, nekako se ona ponašala kao da deli tatu da njom. Znala je da kaže Ivana mi ponekad spremi doručak. Jednom smo bili u Meku i sećam se da nije htela da se spusti niz tobogan dok joj Uroš ne kaže, eto takav odnos su imali - ispričala je majka.

Dodala je i da je Pašajlić dolazio kod nje i žalio se na partnerku Ivanu Ž.

- Nekoliko meseci pre nego što je uhapšen Uroš je dolazio kod mene. Nije mu bilo dobro. Razgovarali smo o tome kako ima probleme sa Ivanom i dobio je napad panike. Bio je jako zaljubljen u nju, to se videlo. Ja kao žena sam to videla. Zbog problema sa njom imao je stresne situacije, pa je tako, kada je došao, rekao da mu smeta što ona ide kod muškog masera, a ne kod ženskog. Uroš je klasični Balkanac te stvari su mu smetale... - rekla je.

Istakla je da su Uroš i Ivana bili zajedno oko tri godine da se ona čak čula sa Ivanom i dogovorile su se da se upoznaju i idu na kafu, ali "ona to nije ispoštovala.

- Ipak, želim da znate da ne kislim ništa loše o njoj - zaključila je Nevena T.

Na današnje suđenje nije došao svedok Oliver S. kod koga se Uroš Pašajlić krio dok je policija u mart prošle godine tragala za njim.

Sudija je na kraju ročišta naložio da bude urađeno psihološko i psihijatrijsko veštačenje Pašajličeve bivše partnerke Ivane Ž, kako bi bilo utvrđeno da li je došlo do psihičkih patnji.

Na naredno ročište, koje je zakazano za 1. april, biće ponovo pozvan dvedok Oliver S. Sudija je istakao da odbrana ima rok od osam dana da dostavi tačnu adresu ili kontakt svedoka.

Optužen za dva krivična dela

Uroš Pašajlić se od 28. marta prošle godine nalazi u pritvoru.

Njemu se optužnicom teret stavljaju krivična dela nasilje u porodici i zlostavljanje i mučenje, kao i da je tokom 2022. godine do 24. marta ove godine, bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet i duševno stanje svoje ćerke, maloletne oštećene L. P.

Time je učinio krivično delo nasilje u porodici sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje koje je učinio na štetu emotivne partnerke I.L. na taj način što ju je u kontinuitetu zastrašivao, pretio, vređao je i držao zatvorenom.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    19. februar 2024 | 13:13

    A sud doneo presudu da se dete preda bolesnom narkomanu?! Kriva je i socijalna sluzba isto koliko i te dve zivotinje koje su napravile tu jadnu devojcicu! Da li ce jos neko odgovarati pored njih?!

  • Viki

    19. februar 2024 | 13:25

    Ipak je partnerka ta koja je spasila devojcicu. Gde je bila majka? Nije joj bilo cudno da ne vidja dete dve godine? Imala je preca posla.

  • qq

    19. februar 2024 | 16:35

    Nisi se cula sa rodjenom cerkom 6meseci pa i tebe treba staviti u istu celiju sa doticnim monstrumom. Pi koliko ste mi gadni zali Boze sto nemamo serijacki zakon za ovakve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA