Mladić pijan i bez dozvole, neregistrovanim kolima ubio pešaka i pobegao: Detalji teške nesreće kod Kusića

 
M. Č.
M. Č.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 4

Sumnja se i da je vozio brzinom koju nije prilagodio noćnim uslovima vožnje u naseljenom mestu

Protiv osumnjičenog N.S. (29) iz Kusića Više javno tužilaštvo u Pančevu je donelo naredbu o sprovođenju istrage zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.

Osumnjičenom se stavlja na teret da se 3 februara u večernjim časovima u Kusiću u ul. Mirka Stankovića, kao učesnik u saobraćaju na putevima nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život i telo ljudi, usled čega je nastupila smrt pešaka M.U. (59) iz Kusića.

Postoje osnovi sumnje da je bez posedovanja vozačke dozvole i pod dejstvom alkohola upravljao neregistrovanim putničkim vozilom brzinom koju nije prilagodio noćnim uslovima vožnje u naseljenom mestu, te da je na kolovozu udario oštećenog pešaka, usled čega je oštećeni zadobio povrede od kojih je preminuo. Osumnjičeni se tereti i da je napustio mesto saobraćajne nezgode i ostavio bez pomoći oštećenog koji je bio u neposrednoj opasnosti za život.

Nakon saslušanja osumnjičenog u Višem javnom tužilaštvu u Pančevu, koji je po nalogu ovog tužilaštva zadržan u trajanju do 48 časova, tužilaštvo je predložilo Višem sudu u Pančevu da se protiv osumnjičenog odredi pritvor u trajanju do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Tužilaštvo će u daljem toku istrage ispitati svedoke i obaviti potrebna veštačenja.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAŠA FRANKFURT

    5. februar 2024 | 15:55

    Kad već nema smrtne kazne, trebalo bi doživotnu da dobije!

  • Mare

    5. februar 2024 | 16:51

    E vidis,da je registrovanim kolima ubio pesaka onda bi bila sasvim drugacija prica.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA