≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uhapšen špijun u Novom Pazaru: Priveden srpski državljanin koji radi za obaveštajnu službu Albanije

LJ. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prikupljene informacije od strane A. D. su potom prosleđivane D. R., koji ih je dalje distribuirao obaveštajnim službama Albanije i tzv. Kosova, uz naknadu koja je bila finansijski podsticaj za njihov rad

  • 4
Policija hapšenje lisice rotacija Foto-ilustracija: Shutterstock

U okviru dalje istrage koju sprovode BIA i VJT Jagodina u vezi sa slučajem D. R., osumnjičenog za špijuniranje u korist obaveštajne službe Albanije ŠIŠ i tzv. obaveštajne agencije Kosova, u Novom Pazaru je priveden A. D., državljanin Srbije.

- A. D. se sumnjiči da je član obaveštajne mreže koju je organizovao D. R. na teritoriji Srbije, te da je, po njegovim nalogama, prikupljao relevantne podatke i informacije za potrebe obaveštajne službe Albanije - navode u MUP-u, prenosi RINA.

Prikupljene informacije od strane A. D. su potom prosleđivane D. R., koji ih je dalje distribuirao obaveštajnim službama Albanije i tzv. Kosova, uz naknadu koja je bila finansijski podsticaj za njihov rad. Istraga nastavlja rasvetljavanje ovog špijunskog slučaja i otkrivanje dodatnih detalja vezanih za organizaciju ove mreže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    25. januar 2024 | 11:30

    Све те шпијунчине треба у тамнице позатварати и кључеве побацати....

  • Macka

    25. januar 2024 | 12:39

    Spijune po kratkom postupku,SMRTNA KAZNA!!!!! I zasto ih krijete inicijalima. Puno ime i prezime . Nama neprijatelji ne cine zlo koliko ovaj nas izrod ,ovo smece

  • Čaruga

    25. januar 2024 | 12:37

    Izazid!Izdajstvo ma koje vrste kaznjava se smrću!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA