Belivuku i klanu se suđenje nastavlja danas u Specijali: Svedočili jedina preživela žrtva i 3 devojke

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Poslednje su svedočile devojke Dunja V., Darija J. i Katarina M. koje su, kako se sumnja, bile na stadionu FK Partizan kada su pripadnici ove grupe, kako se navodi u optužnici, silovali i zlostavljali oštećenog I.S.

U Specijalnom sudu u Beogradu danas se nastavlja suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanje.

Poslednje su svedočile devojke Dunja V., Darija J. i Katarina M. koje su, kako se sumnja, bile na stadionu FK Partizan kada su pripadnici ove grupe, kako se navodi u optužnici, silovali i zlostavljali oštećenog I.S.

Takođe, završeno je ispitivanje oštećenog I.S. koje je bilo zatvoreno za javnost. Veštaci psiholog i psihijatar su na jednom od prethodnih suđenja kazali da je I.S. sposoban da prati suđenje i svedoči. Pre oštećenih i svedoka ispitani su okrivljeni-saradnici Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić koji su se nagodili sa tužilaštvom da za manju kaznu zatvora pričaju svoja saznanja o krivičnim delima za koja se grupa tereti.

Apelacija potvrdila optužnica protiv Belivuka i Miljkovića zbog pranja novca

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je pre 5 dana rešenje o potvrđivanju optužnice protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i njihovih supruga, zbog sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca.

Drugostepeni sud je odbio kao neosnovane sve žalbe i potvrdio rešenje Višeg suda o potvrđivanju te optužnice, navodi se u saopštenju tog suda. Viši sud bi trebalo uskoro da zakaže početak suđenja. Prema oceni Apelacionog suda, prvostepeni sud je u obrazloženju svoje odluke dao dovoljno jasne i argumentovane razloge o odlučnim činjenicama koje se odnose na konkretne dokaze.

Optužnicom su, pored Miljkovića i Belivuka, obuhvaćeni i Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Filip Ivanovski, Marija Milutinov i Snežana Đorđević, zbog više krivičnih dela pranja novca za dela izvršena u periodu od 2015. do 2020. godine. Predmetnom optužnicom svim optuženima je na teret stavljeno produženo krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu, osim Snežani Đorđević kojoj je stavljeno na teret krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Protiv Miljkovića i Belivuka se vodi postupak pred sudom zbog sumnje da su organizovali kriminalnu grupu čiji se pripadnici terete za najteža krivična dela, među kojima je i sedam ubistava. Ivanovski se tereti da je bio član te kriminalne grupe.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA