Vuković pre četiri godine likvidiran na Bežaniji: Upucan u glavu pred ženom i troje dece

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Napadač je Vukoviću pucao u leđa i glavu

Kotoranin Marko Vuković (41) ubijen je 17. januara 2020. godine na parkingu kod Osnovne škole "Borislav Pekić" na Bežanijskoj kosi. Pripadnik kavačkog klana likvidiran je pred ženom i decom, u momentu dok je ulazio u automobil.

Vuković je tog 17. januara oko 18.45 sat sa suprugom došao na parking kod škole, kako bi sačekao decu. Kada su, pošto su se našli s decom, seli u "BMW X6", napadač je prišao i pucao Vukoviću u glavu pred ženom i troje dece, a potom pobegao.

Policija je na licu mesta pronašla pet čaura. Napadač je Vukoviću pucao u leđa i glavu.

Policija je odmah blokirala sve izlaze iz Beograda i pojačala kontrolu lica i vozila kako bi ubica što pre bio uhapšen. Istražitelji su u jednom momentu tokom istrage došli do saznanja da je izvršilac ubistva državljanin Srbije koji u kriminalnim krugovima važi za pouzdanog profesionalnog ubicu.

Naručioci ubistva nisu rizikovali, već su angažovali pouzdane i proverene ljude, a razlog likvidacije su najverovatnije bili neraščišćeni poslovni i imovinski odnosi koji se povezuju sa prodajom i prenošenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu, kao i pripadnost suprotstavljanim kriminalnim klanovima.

U podzemlju se tada pričalo da su zbog njegovog ubistva samo dva dana kasnije, 19. januara 2020. godine zbog odmazde za surovo ubistvo u Beogradu, ubijeni vođa "škaljaraca" Igor Dedović i njegova desna ruka Stevan Stamatović.

Uhapšen počinilac

Ubistvo je rasvetljeno nakon čest meseci. Petar Jovanović zvani Peca Pitbul uhapšen je zbog sumnje da je upravo on počinio ubistvo.

U trenutku otkrića nalazio se u pritvoru u Ukrajini zbog sumnje da je u Kijevu teško ranio vođu kavačkog klana Radoja Zvicera. Sa njim je uhapšen i Milan Branković.

Jovanović je u Srbiji robijao osam godina zbog pljačke banke u Nišu, a Milan je proveo tri godine iza rešetaka zbog nedozvoljenog držanja oružja.

Petar je iz zatvora izašao u martu 2018, a njegov saučesnik u aprilu 2020. godine kada je pušten na uslovnu slobodu jer mu je kazna smanjena za 11 meseci. Petar je sa četvoro svojih saradnika 5. marta 2010. godine opljačkao Vojvođansku banku odakle su odneli čak 48.203.570 dinara.

Petar je nakon izlaska iz zatvora često odlazio u inostranstvo, a tokom boravka u Srbiji nije bilo saznanja da je kršio zakon. Milan Branković je 8. marta 2017. godine uhapšen u Prokuplju sa punim gepekom oružja.

Informacije o tome da će Peca Pitbul da bude izručen u Srbiju pojavile su se tokom 2020. godine, ali od izručenja, ali je on u vezi sa ubistvom naposletku saslušan u Ukrajini.

Ko je bio Marko Vuković?

Ubijeni Crnogorac nije imao dosije ni u Srbiji ni u Crnoj Gori. Ipak, srpska policija beleži njegovo ime u operativnim podacima prema kojima se radi o licu iz kriminogene sredine.

On je, naime, više godina bio pomorac i premda nije hapšen, povezivan je sa švercom kokaina koji je u Evropu dolazio putem prekomorskih linija iz Latinske Amerike.

On je svakako, odranije bio poznat policiji.

Jedno vreme je živeo u Belgiji, a nekoliko godina pre ubistva se doselio u Beograd, gde je osnovao građevinsku firmu.

(Telegraf.rs)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • knjaz miloš

    18. januar 2024 | 04:23

    da je bio pripadnik veslačkog kluba metak dobio ne bih. Sam biraš kako živiŝ

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA