Sutra počinje suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi "Vračarci"

 
E. H.
E. H.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Grupa je optužena za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava

U Specijalnom sudu u Beogradu u utorak, 16. januara trebalo bi da se održi pripremno ročište pred početak suđenja pripadnicima organizovane kriminalne grupe poznate kao "Vračarci", koji se sumnjiče za tri teška ubistva i pet pokušaja teških ubistava.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost, a pored sutrašnjeg termina zakazano je i za 17. januar.

Na pripremnom ročištu tužilaštvo bi trebalo da pročita optužnicu i nakon toga će se optuženi kratko izjasniti o krivici, nakon čega će sudija zakazati glavni pretres, na kojem će biti dozvoljeno prisustvo javnosti.

Kao organizatori grupe optuženi su Nikola Vušović i Uroš Piperski, a svim optuženima se na teret stavlja krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Optužnicom je obuhvaćeno 38 osoba.

Grupa se tereti za ubistva Aleksandra Halabrina 20. marta, Dragana Ristića 10. septembra, i Aleksandra Šaraca 17.oktobra 2020. godine.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7.oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. febraura 2021. godine.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA