Od Nove godine do Božića Srbiju zavila u crno 3 zločina: Gile ubijen batinama, Stefan sekirom, Ratko nožem

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

DVa od tri ubistva dogodila su se u krugu porodice

Tokom prvih sedam dana 2024. godine u Srbiji su se dogodila tri brutalna ubistva.

Dragomir Jevtić Gile brutalno je pretučen u novogodišnjoj noći.

Njega su, kako se sumnja, pretukli N. G. (19) i A. B. (21). Kako je za Telegraf.rs rekao Dragomirov brat, oni su ga sačekali i pretukli, odneli iza istorijskog arhiva i bacili, ostavili ga da se smrzava celu noć.

Dragomir je posle sedam dana borbe za život preminuo na Božić.

N. G. (19) i A. B. (21) uhapšeni su u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Pančevu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teška telesna povreda usled čega su doveli u opasnost život oštećenog Dragomira. Međutim, s obzirom na to da je podlegao povredama, slučaj je preuzelo Više javno tužilaštvo i mladići se terete za ubistvo.

Oni su Dragomiru kobne noći zadali biše udaraca rukama i nogama, a potom njegovo telo ostavili iza zgrade Arhiva. Tu ga je pronašla Hitna pomoć.

Ubistvo Pančevo Ubijeni Dragomir; Foto: Facebook

Izbola muža pred decom

Majka petoro dece Mirjana Lazović (37) je 4. januara nožem izbola svog supruga Ratka (48) u selu Branešci kod Čajetine.

Ona se sumnjiči da je muža, nakon verbalne rasprave, ubola nožem u leđa. Ubistvo je, navodno, počinila pred dvoje dece.

Policija ju je zatekla na licu mesta i odmah je lišila slobode.

Mirjana je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Užicu rekla da se ne seća momenta ubistva i da joj je "taj deo sećanja pomračen".

Naloženo je njeno psihijatrijsko veštačenje, kako bi bilo utvrđeno da li je u trenutku ubistva bila u stanju uračunljivosti.

Ubio brata sekirom

Stravičan zločin dogodio se na Badnje veče, kada je Ninoslav Dž (27) u selu Držanovac kod Žitorađe sekirom ubio svog brata Stefana (21).

Stefan i Ninoslav živeli su u istoj kući sa svojim suprugama, decom i babom. Otišli su po badnjak 6. januara, kako običaji nalažu. Međutim, kada su se vratili kući, došlo je do svađe. Oni su se potukli, a naposletku je došlo do krvoprolića, kada je Ninoslav dohvatio sekiru i ubio brata.

U trenutku ubistva, u kući su bili svi ukućani braće.

Kako je ispričala supruga ubijenog, nije uspela da spreči zločin. Ninoslav je prvo izvukao nož na prijatelja, a kada je on pobegao, krenuo je na brata. Stefan je uspeo da mu oduzme nož, ali je Ninoslav onda uzeo sekiru i udario ga u glavu.

Do konflikta je došlo jer su obojica braće sa sečenja badnjaka došla pripita. Ninoslav se prvo posvađao sa Stefanovom suprugom. Spominjao je svoju pokojnu majku i optuživao je da ju je tukla. Njegov brat hteo je da izbegne svađu i sklonio se u staru kuću, ali je brat krenuo za njim. Sve se, potom, odigralo u dvorištu. Bilo je toliko brzo, da niko nije stigao da reaguje.

Kada je Ninoslav brata udario sekirom u potiljak, Stefan je samo pao. Brat je, onda, seo pored njega i počeo da plače.

Njemu je određen pritvor do 30 dana.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA