Uhapšeno 12 službenika poreske upave tzv. Kosova: Priznali fakture za gradnju hotela koji je već izgrađen

 
N. S.
N. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Svi osumnjičeni su albanskog porekla, a poreskim službenicima i vlasniku privatne firme iz Prizrena određen je pritvor do 48 časova

U akciji tužilaštva i policije tzv. Kosova sprovedenoj tokom dana na više odvojenih lokacija u Podujevu i Prizrenu uhapšeno je 13 osoba albanskog porekla među kojima je 12 službenika Kosovske poreske uprave i jedan vlasnik preduzeća.

Za dvema osoboma osumnjičenim za utaju poreza se traga, navedeno je u saopštenju osnovnog tužilaštva iz Prištine.

Osumnjičena lica: M.Z., N.B., S.T., A.J., M.R., M.Z., M.B., G.Đ., A.P., V.K., A.R., K.H., su službenici Poreske uprave i terete sa da su u saučesništvu počinila krivično delo "Obmana u službi".

Oni su izvesnom F.P vlasniku tri preduzeća iz Prizrena priznali kao validne fiktivne fakture u iznosu od 18 miliona evra navodno za izgradnju hotela koji je bio već izgrađen.

Račune o navodnim troškovima za gradnju već izgrađenog hotela okrivljeni F.P je dobio od vlasnika privatnih firmi iz Podujeva izvesnih B.B i B.B, koji su u bekstvu, navodi se u saopštenju.

Na osnovu fiktivnih računa poreski službenici su doneli rešenje o povraćaju poreza u iznosu od 2,8 miliona evra.

Realizacija povraćaja PDV je sprečena akcijom policije i tužilaštva.

Osumnjičenim poreskim službenicima i vlasniku privatne firme iz Prizrena određen je pritvor do 48 časova i protiv njih je pokrenut krivični postupak.

Istovremeno iz policije tzv. Kosova je saopšteno da je u kontrolisanim objektima u vlasništvu uhapšenog F.P pronađeno oružje i municija (po tri duge i tri kratke cevi) i drugi materijalni dokazi.

(Telegraf.rs/N.Z)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA