Namerno izazivali saobraćajne nesreće, ojadili osiguranje za 1,86 miliona: Policija uhapsila 10 osoba

 
Ekipa Hronike
Ekipa Hronike
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Oni se sumnjiče da su, od kraja aprila do sredine oktobra 2021. godine, po prethodnim instrukcijama V. M., na području Aranđelovca, Čačka i Jagodine učestvovali u tri namerno izazvane saobraćajne nezgode, a potom lekarsku dokumentaciju o ukazanoj medicinskoj pomoći predavali V. M. koji je, u ime učesnika u ovim nezgodama, od osiguravajuće kuće izvršio naplatu nematerijalne štete

Policija je uhapsila deset članova kriminalnih grupa koji se sumnjiče da su prevarama u osiguranju na osnovu namerno izazvanih saobraćajnih nezgoda oštetili jednu osiguravajuću kuću za više od 1,86 miliona dinara.

Uhapšeni su D. S. (24), Ž. S. (62), G. M. (39), S. S. (37), M. M. (38), D. Č. (37), S. D. (51), G. M. (46) i S. P. K. (34), svi iz Kraljeva , kao i P. K. (45) iz Vrnjačke Banje koji se terete za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u osiguranju.

Za ista krivična dela policija je podnela krivične prijave u redovnom postupku protiv V. M. (36) iz Čačka, B. B. (45), A. S. (34), M. A. (43) i M. C. (37), svi iz Kraljeva.

Oni se sumnjiče da su, od kraja aprila do sredine oktobra 2021. godine, po prethodnim instrukcijama V. M., na području Aranđelovca, Čačka i Jagodine učestvovali u tri namerno izazvane saobraćajne nezgode, a potom lekarsku dokumentaciju o ukazanoj medicinskoj pomoći predavali V. M. koji je, u ime učesnika u ovim nezgodama, od osiguravajuće kuće izvršio naplatu nematerijalne štete.

Uhapšeni su, uz krivične prijave, privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kall

    23. decembar 2023 | 16:43

    Kako dokazati dali je neko namerno ili slucajno napravio udes.. Uostalom sta koga briga.. Osigurao si auto i sta ima tu da se priča. Ima da plate.. Nije nego osiguravajuce kuce plate minimum stete i tako zaradjuju... Tako su navikli . Ja mogu svaki mesec dana da slupam kola s komsijom sta to nekog briga.. Ali vidim da kada njih neko prevesla onda se odmah zale..Sto bi covek onda registrovao auto i osigurao kad oni uvek mogu da kazu namerno si slupao kola necemo da platimo.. Katastrofa..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA