Vreme čitanja: oko 2 min.

ISTRAŽUJEMO Kolika kazna zatvora preti Stefanu Milašinoviću za ubistvo Nikole Zečevića u Kragujevcu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikola Zečević Zeka (38) iz Kragujevca ubijen je 12. februara prošle godine

  • 5
Stefan Milašinović i Nikola Zecevic ubijeni Foto: Facebook/Nikola Zecevic Zeka, Stefan Milasinovic

Stefan Milašinović (24), koji je prošle nedelje, osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Luke Žižića na Novom Beogradu, uskoro će se naći ponovo pred sudom zbog ubistva Nikole Zečevića u Kragujevcu.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, njegova kazna zatvora za ovo krivično delo može biti maksimalno 20 godina i ne može se sabirati sa prethodnom izrečenom kaznom zatvora.

Inače, da je Milašinović optužen za teško ubistvo pretila bi mu kazna doživotnog zatvora.

U ovakvim slučajevima se sudi po sledećim osnovima:

  • Ako se osuđenom licu sudi za krivično delo učinjeno pre nego što je započelo izdržavanje kazne po ranijoj osudi ili za krivično delo učinjeno za vreme izdržavanja kazne zatvora ili maloletničkog zatvora, sud će izreći jedinstvenu kaznu za sva krivična dela uzimajući ranije izrečenu kaznu kao već utvrđenu. Kazna ili deo kazne koju je osuđeni izdržao uračunaće se
  • Ako je učinilac jednom radnjom ili sa više radnji učinio više krivičnih dela za koja mu se istovremeno sudi, sud će prethodno utvrditi kazne za svako od tih dela, pa će za sva ta dela izreći jedinstvenu kaznu.

Jedinstvenu kaznu sud će izreći po sledećim pravilima:

  • Ako je za neko od krivičnih dela u sticaju utvrdio kaznu doživotnog zatvora izreći će samo tu kaznu;
  • Ako je za krivična dela u sticaju utvrdio kazne zatvora, povisiće najtežu utvrđenu kaznu, s tim da jedinstvena kazna ne sme dostići zbir utvrđenih kazni, niti preći dvadeset godina zatvora
  • Ako mu u novom postupku izrekne kaznu dozivotnog zatvora samo tu kaznu sluzi.
  • Ako mu izrekne kaznu zatvora u vremenskom trajanju najvise 20 godina zatvora što znači da nova kazna zatvora ma koliko bila duga, ako nije doživotni zatvor, ulazi kaznu od 20 godina koja već izrečena.

Podsetimo, iz Višeg javog tužilaštva u Kragujevcu dobili smo detalje ovog postupka.

- U vezi krivičnog postupka koji se vodi protiv Stefana Milašinovića iz Kraljeva, zbog krivičnog dela ubistvo iz čl. 113 KZ, izvršenog na štetu Nikole Zečevića iz Kragujevca, obaveštavamo Vas da je ovo tužilaštvo dana 25.07.2023. godine podiglo optužnicu protiv imenovanog, zbog krivičnog dela iz čl. 113 KZ i nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 st. 4 u vezi st. 1 KZ, i da je Viši sud u Kragujevcu prilikom ispitivanja optužnice doneo naredbu da Više javno tužilaštvo u Kragujevcu dopuni istragu protiv okr. Milašinovića, što je i učinjeno donošenjem naredbe o dopuni istrage dana 10.11.2023. godine - kažu za "Telegraf.rs" iz Višeg javnog tužilaštva u Kragujevcu, a više o tome pročitajte OVDE.

Nikola Zečević Zeka (38) iz Kragujevca ubijen je 12. februara prošle godine. Na snimku nastalom kobne noći vidi se da je ubica sa fantomkom pratio Zečevića, a potom mu pritrčao s leđa i u njega ispalio više metaka.

Video: Uznemirujuće: Snimak ubistva iz Kragujevca, ispaljeno čak osam hitaca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brk

    21. novembar 2023 | 19:33

    Eeee gde mi zivimo...posle glupi ljudi pricaju kao po mantri kako mi imamo dobre zakone ali se ne primenjuju....nemamo mi NISTA DOBRO!Ni zakone niti one koji ih sprovode!

  • Mitar

    21. novembar 2023 | 19:37

    Kad naši pravnici razmišljaju i pišu ovakve Zakone i pravilnike, sve se svede na naopaku logiku. Ovi pravnici po ministarstvima još goru logiku imaju..

  • Miki

    21. novembar 2023 | 19:37

    Dozivotna za monstruma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA