Uhapšen sin Surčinca Staklenog: Nosio oružje bez dozvole i ometao policiju, evo s kim je bio u društvu

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jovanović je uhapšen u društvu pripadnika južne tribine

Gvozden Jovanović, sin Surčinca Ljubomira Jovanovića Staklenog priveden je sinoć po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, potvrđeno je za Telegraf.rs.

Jovanovć je u trenutku hapšenja bio u društvu Nikole Naranćića i Aleksandra Vavića, koji se povezuju sa južnom tribinom. Sa njima je bio i jedan bivši policajac, koji je navodno Jovanovićev telohranitelj.

Osim Jovanoviću, zadržavanje je određeno i bivšem plicajcu i to zbog toga što su nosili oružje za koje ne poseduju dozvole, dok se Jovanović tereti zbog ometanje policije.

Ostali koji su privedeni su pušteni posle davanja iskaza.

Deca pripadnika surčinskog klana

Nikola Narančić, koji je bio u društvu Jovanovića, je sin biznismena Milana Narančića limuna, koji se, kao i Jovanovićev otac, dovodio u vezu sa surčinskim klanom. U javnosti je poslednji put spomenut kada je 2017. godine ranjen u nogu.

Limun je poslednji put uhapšen 2003. godine u akciji „Sablja“. Oslobođen je četiri dana kasnije i od tada nije imao problema sa zakonom. Iste godine osnovao je preduzeće "LD Games" u češkom gradu Čeb.

Za osobu blisku surčincima, važio je i otac uhapšenog Gvozdena Jovanovića, Ljubomir Jovanović Stakleni.

Mlađi brat uhapšenog Jovanovića ubio se u junu 2019. i to pošto je naočigled njihovog deteta, pucao u suprugu. Nekoliko dana kasnije, u septičkoj jami na imanju Jovanovića u Surčinu, otkrivena su tri tela.

Ispostavilo se da je reč o Neđi Šubari (24), njegovoj majci Darinki (75) i tetki Milji Petković (80) koju je, po svemu sudeći, pre pomenute pucnjave na Novom Beogradu likvidirao Dragoslav sa svojim prijateljima.

Prema onome što su kasnije ispričali saučesnici u zločinu, pre ubistva su mučili porodicu u njihovoj kući, a zatim ih sve troje pobili i, u želji da prikriju tragove, tela bacili u septičku jamu. Noge jedne od ubijenih žena bile su vezane žicom za koju je bio zavezan i betonski blok.

Aleksandar Vavić koji je sa Jovanovićem bio u trenutku hapšenja bio je poznat kao navijač Crvene zvezde, ali je onda prešao među navijače Patizana. Bio je vođa "Alkaraza", više puta je privođen, a bio je i meta napada.

Vavićev kafić na Karaburmi bio je demoliran 2013. a za to krivično delo osuđeni pripadnici klana Veljka Belivuka su Boris Karapandžić i Aleksandar Vučeljić.

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA