"Bacila sam ranac kroz prozor da se pripremim": Ivana koju je Pašajlić držao zaključanu o pet dana agonije

 
 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 1

Ivana Živković rekla je da joj Pašajlić nije dozvoljavao da pet dana izađe iz stana, a onda je iskoristila prvi njegov trenutak nepažnje kako bi pobegla

Ivana Živković, koja je razotkrila oca iz pakla Uroša Pašajlića koji je ćerku držao zaključanu u kupatilu stana na Zvezdari, danas je svedočila u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Ona je pričala na koji način je saznala da je devojčica sama u stanu i u kakvom ju je stanju zatekla, ali i o tome na koji način je Pašajlić nju zlostavljao i držao zaključanu u stanu.

Njen iskaz bitno se razlikovao od Pašajlićevog koji je dao tokom iznošenja odbrane. On je ispričao da je Ivana pila i drogirala se na žurki na koju je išla, a potom ga napala u stanu jer ju je pitao odakle joj cedulja sa brojem telefona i muškim imenom. Rekao je da je Ivana razbiljala po stanu, da ga je je udarala, a da je on pokušao da je zagrli kako bi je smirio. Upitan da li ju je uradio glavom, rekao je da jeste, ali slučajno, da je to bio refleks kada ga je odgurnula.

Tvrdio je i da je nije držao zaključanu u stanu i da je ona tokom tih pet dana za koje govori da nije mogla da napusti stan išla u teretanu, a njegov advokat zatražio je da se utvrdi da li je u periodu od 19. do 24. marta bila u teretani.

"Rekao je da će da mi pobije porodicu"

Ipak, Ivana tvrdi da je tokom tih pet dana prošla kroz pakao i da je mislila da će Pašajlić da je ubije.

- Došao je po mene. U automobilu mi je tražio cigaretu. Dok sam prevrtala po torbi da nađem cigarete, ispala mi je neka cedulja, na kojoj je pisalo ime i broj telefona. Ne znam odakle ona u mojoj torbi - rekla je Živković.

Kako je rekla, otišla je da spava čim je došla u stan jer joj nije bilo dobro. Prema njenim rečima, Pašajlić je sutradan počeo da je vređa, da govori da je ku*va, da se ku*va po žurkama.

- Rekao je da će da pobije celu moju porodicu. Udario me glavom u nos i tada mi je polimio deo zuba - dodala je i pokazala slomljen zub.

Kad je ustala, kaže, nastao je haos. Pašajlić se celu noć drogirao i pio. Nastavio je da je vređa, govorio da je veštica, da nije normalna, da je sve uložio u nju.

- Inače sam za Uroša dizala kredite koje i dalje otplaćujem. Lupao je po stanu, udarao u vrata, jedna vrata od ormara je razvalio, pa su mi dobro došla da podupirem vrata u svojoj sobi jer sam se plašila. Odlučila sam da prestanem da pričam sa njim da ga ne bih izazivala, da izvučem živu glavu. Nasmrt sam se uplašila - pričala je, a glas joj je sve vreme drhtao.

Pašajlić je povremeno gledao u nju dok je davala iskaz, odmahivao glavom i krstio se.

- Htela sam da izađem, uhvatila sam kvaku, a on se grohotom nasmejao i rekao: "Je l' misliš da ćeš talo lako da odeš?". Krenula sam u kupatilo. Gurao se sa mnom da uđe, odgurnuo me je, zalupio vrata i pesnicom udario u vrata pored mene - ona je potom izvadila telefon i krenula da pokazuje slike razlupanih vrata, tresla se, a sudija je rekao da odštampane slike pošalje sudu.

Plašila se da prijavi

Kako je rekla, ukočila se od straha jer je Pašajlić bacao stvari po stanu. Plašila se, rekla je, da pozove bilo koga, jer je mislila da će da je ubije.

- Uveče sam otišla u sobu i vrata zaglavila slomljenim vratima od ormara. Drugog dana sam drugarici počela da šaljem poruke. Rekao je da je zbog mene zanemario dete, ja sam rekla da sam ga pitala da ona živi sa nama. Počela sam da pričam s njim da bih shvatila šta je s detetom. Rekao je da joj nekoliko dana nije nosio hranu. Ja sam to napisala drugarici Lidiji. U petak me je pitao da mu kupim cigare, rekla sam da hoću kad završim s poslom. Pre toga sam spakovala ranac i izbacila ga kroz prozor. Otišla sam u policiju - dodala je.

Njena prijateljica je htela da prijavi Pašajlića policiji, ali ju je Ivana molila to ne radi, jer se plašila da će Pašajlić da je ubije.

- Pitala je da li mogu da izađem iz stana. Rekla sam da ne mogu jer sam na trećem spratu. Postojao je jedan ključ, ne znam gde je bio, mislim da je kod njega. Nisam mogla da izađem. Rekao je da ću da ću da izađem preko njega mrtvog. Govorio je da treba da budem u izolaciji da sredim misli i da sam psihotična. Drugarica mi je savetovala da, pre nego što pobegnem, proverim šta je sa detetom, jer ču ja da odem, ali šta će onda biti s njom - rekla je.

Kad je izašla da Pašajliću kupi cigarete, otišla je u policiju, a sa sobom je ponela račun za struju iz stana na Zvezdari u kom je bila devojčica.

- Postala sam svesna da je sama u stanu. Mislila sam da on ne zna šta priča jer se nadrogirao i da hoće sa mnom da manipuliše, da mi nabije grižu savesti. Sve vreme sam bila kao paralizovana - dodala je.

Svoju priliku je videla u momentu kada je završila sa poslom i uzela ključ od Pašajlića kako bi otišla po cigarete. Ali tada je započeo horor u kom je otkriveno neuhranjeno dete koje je prestalo da govori, zaključano u kupatilu.

Optužen za dva krivična dela

Pašajlić se na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu branio ćutanjem, a naveo je da duže vreme pije i koristi narkotike.

Naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom je stavljeno na teret da je u vremenskom periodu dužem od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L. P. čime bi učinio krivično delo Nasilje u porodici.

U toku postupka biće preduzete dokazne radnje u cilju utvrđivanja da li se u radnjama osumnjičenog Pašajlića stiču obeležja i krivičnih dela Zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica i Kršenje porodičnih obaveza. Takođe, biće preduzete dokazne radnje kako bi se utvrdilo da li je nad emotivnom partnerkom Ivanom (47) počinio Nasilje u porodici, Zlostavljanje i mučenje i Protivpravno lišenje slobode, navedeno je u sopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo će za izvršenje svakog od navedenih krivičnih dela predložiti sudu izricanje maksimalne kazne prema okrivljenom, kao i izricanje mere bezbednosti obavezno lečenje narkomana i obaveznog lečenja alkoholičara u skladu sa nalazom i mišljenjem sudskog veštaka.

Pašajlić je optužen za dva krivična dela - Nasilje u porodici i Zlostavljanje i mučenje na štetu maloletnog lica - a mogao bi da dobije više od 10 godina robije.

(Telegraf.rs)

Video: Stanovnica Niške Banje: Dečak koji je počinio zločin je gurnuo mog sina, ali je slučaj zataškan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    8. novembar 2023 | 09:35

    Neosporno je da bi trebalo ovog skota zatvoriti doživotno i to u rudnik. Ali ova žena i njena priča su mi sumnjivi. Imala je telefon sa sobom, ne poziva policiju, ne traži pomoć, pre toga ide po žurkama, čeka da završi poslove pa će prijaviti.... Mnogo šupljih priča sa obe strane. Proverio bi ja i nju, bojim se da je ovde "vreća našla zakrpu", obostrano se optužuju za droge a gde ima dima ima i vutre, mislim vatre. Teško onom detetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA