Gašić se danas na Graničnom prelazu Reske sastao sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nakon sastanka, pripadnici mađarske granične policije prezentovali su delegaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije sistem automatske pasoške kontrole

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić sastao se danas na Graničnom prelazu Reske sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom s kojim je razgovarao o zajedničkoj borbi protiv iregularnih migracija.

Dvojica ministara dogovorili su da jedan pripadnik mađarske policije zajedno sa srpskim kolegama bude na terenu tokom akcije hapšenja krijumčara, kako bi pravovremeno razmenjivali informacije u vezi sa iregularnim migrantima.

Takođe, u cilju borbe protiv organizovanog kriminala i iregularnih migracija, predloženo je osnivanje zajedničke radne grupe između pripadnika ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Mađarske.

Pripadnici MUP Srbije na sastanku su izneli i predloge za ubrzavanje protoka robe i vozila, kao i za vršenje granične kontrole na brzoj pruzi, kako bi bili spremni za početak funkcionisanja železničkog saobraćaja na brzoj pruzi Budimpešta-Beograd.

Nakon sastanka, pripadnici mađarske granične policije prezentovali su delegaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije sistem automatske pasoške kontrole.

(Telegraf.rs)

Video: Božović o suđenju za "Ribnikar": Ovo je bilo jedno od najstrašnijih suđenja u mojoj karijeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA