"Stefana je ubadao nožem, nisam smeo da mu priđem": Potresne izjave svedoka obračuna u noćnom klubu u Nišu

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 2

Ubijeni Stefanović radio je kao radnik obezbeđenja u Univerzitetskom kliničkom centru i svi su ga poznavali kao dobrog mladića i odgovornog ranika

„Video sam Filipa kako zamahuje desnom rukom u kojoj je držao nož i ubada Stefana, a kada je izvadio nož iz njegovog tela i zamahnuo ponovo rukom, pokušao sam da ga zaustavim, ali nisam uspeo jer je vitlao nožem i postojala je opasnost da i mene ubode“, ovako je dramatične trenutke zločina koji se 13. avgusta prošle godine dogodio u noćnom klubu u Nišu opisao Marko Vučić, jedan od očevidaca.

Vučić, Igor Stojković i Đorđe Arsić, saslušani su danas u Višem sudu u Nišu u sudskom postupku koji se vodi protiv Filipa Petrovića (31) okrivljenom da je u noćnom klubu u Ulici 7. jula u Nišu ubio Stefana Stefanovića (26) i teško ranio njegovog druga Milana Cvetkovića.

Vučić, po profesiji radnik obezbeđenja, je kazao da je kobne večeri bio ispred noćnog kluba kada je jedna devojka izašla i rekla da se nešto događa u toaletu.

„Bio sam tamo kao gost, ali sam sišao odmah dole jer sam prijatelj sa vlasnikom lokala i pomažem mu da ne dolazi do problema. Zatekao sam Filipa na vratima ženskog toaleta. Virio je kroz vrata, pokušavao je da izađe. Imao je krvavo lice, a kada smo ga Đorđe Arsić i ja pitali šta se dogodilo rekao je da su ga neka tri momka tukla. Kazao sam mu da izađemo gore u noćni klub, mislio sam da izađe napolje da bi mu dali maramice da se obriše. Pošao je uz stepenice smiren, bez noža u rukama“, govorio je Vučić.

Dodao je da je video da Filip ima nož kada je zamahnuo da njime ubode Stefana.

„Izvukao je nož negde iz prednjeg dela tela i zamahnuo prema Stefanu. Nakon što je ubo i Milana u lokal je uleteo Aleksandar Aritonović, zgrabio ga obema rukama oko ruku i grudi i izneo iz lokala. Tamo ispred ga je odgurnuo prema centru grada. Stefan je ostao da leži na podu između šanka i prvog stola“, kazao je Vučić.

Đorđe Arsić posvedočio je da su Marko Vučić i on zatekli Filipa na vratima uznemirenog i uplašenog, sa crvenim očima i povredom nosa.

„Izgledao je kao da ga je neko tukao i kada smo ga pitali šta je bilo rekao je da su ga tukla „neka trojica“. Krenuli smo uz stepenice da bi se napolju obrisao i da bi mu dali led da stavi na lice. Filip je pošao prvi, a mi za njim. Nisam video kako je ubo Stefana i Milana jer sam bio na polovini stepeništa, ali sam začuo galamu i video Marka Vučić kako ide unazad niz stepenice. Odgurnuo me je i počeo sam da padam“, izjavio je Arsić.

Ubadanje dvojice mladića nije video ni Igor Stojković koji je i sam te noći u noćnom klubu zadobio povredu nadlaktice.

„Dvadesetak minuta pre nego što se sve izdešavalo, Aleksandra Mladenović i ja smo došli u klub i stali pored šanka. Ništa se neobično nije događalo. Nije se čula nikakva buka, kada sam odjednom osetio bol u levoj ruci. Okrenuo sam se ka vratima i video mladića koji je krvario iz grudi i padao, dok su momci koji su bili pored njega pokušavali da ga zadrže da ne padne. Tada su se upalila svetla u klubu i za par sekundi su se gosti razišli, klub se odjednom ispraznio. Ne znam ko me je i kako povredio, niti ko je ubo mladića u grudi“, izjavio je Stojković.

Prema navodima optužnice pokojni Stefan i njegovi prijatelji, Andrija Mitrović (20) i Milan Cvetković (40) napali su i tukli Filipa u toaletu noćnog kluba, a kada su se vratili u kafić i stali ponovo za šank, ovaj je došao do njih i potegao nož. Od ubodne rane u predelu grudi Stefan je preminuo na licu mesta, dok je Milan zadobio ubodnu ranu u predelu jetre i operisan je.

Prilikom saslušanja u Višem sudu Petrović je izrazio žaljenje i rekao da nije imao nameru da bilo koga ubije, dok su Andrija i Milan potvrdili da su „nekoliko puta“ udarili Filipa uz objašnje da su to učinili jer im je upućivao ružne reči i psovao „majku seljačku“.

Više javno tužilaštvo tereti Petrovića za teško ubistvo počinjeno pod dejstvom kokaina i alkohola, a u stanju znatno smanjene uračunljivosti, dok su Andrija i Milan optuženi za nasilničko ponašanje jer su neposredno pre kobnog događaja učestvovali u tuči u kojoj je Petrović prebijen.

Ubijeni Stefanović radio je kao radnik obezbeđenja u Univerzitetskom kliničkom centru i svi su ga poznavali kao dobrog mladića i odgovornog ranika.

Glavni pretres biće nastavljen 28. novembra, saslušanjem ostalih očevidaca tragičnog događaja.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    30. oktobar 2023 | 16:46

    Opet će se ovde naći bagra od advokata da osporava ono što je očigledno. U ovakvim slučajevima jedini lek je maksimalna zatvorska kazna za učinjeno delo, sve ostalo samo podstiče kriminalce, nasilnike i ostale psihopate da učine isto ili slično.

  • Lord

    30. oktobar 2023 | 16:26

    Droga i cuga ce da budu olaksavajuce okolnosti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA