Vreme čitanja: oko 1 min.

Šveđanin se krio na Balkanu i odavde izdavao naređenja klanu u svojoj zemlji: U Srbiji nađeni važni dokazi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki od njegovih saučesnika su već osuđeni, a protiv drugih se vodi krivična istraga

  • 0
Policija, hapšenje, lisice Foto: Marko Jovanović

Evrodžast je podržao vlasti u Švedskoj, Srbiji i Crnoj Gori u hapšenju švedskog državljanina osumnjičenog da je deo organizovane kriminalne grupe umešane u trgovinu drogom.

Nakon hapšenja u Srbiji, pokrenut je postupak za njegovo izručenje Švedskoj. Tokom dana zajedničke akcije koju je takođe podržao Interpol, vlasti su izvršile pretrese kuća u Srbiji i Crnoj Gori i zaplenile važne dokaze.

Osumnjičeni je ranije osuđivan za slična krivična dela, osumnjičen je za teška krivična dela u vezi sa opojnim drogama i oružjem, kao i za nedozvoljeno držanje eksploziva. Od nedavno je boravio na Balkanu, odakle je, kako se veruje, nastavio kriminalne aktivnosti u Švedskoj. Navodno je daljinski kontrolisao svoje podređene u OKG i upućivao ih na nekoliko kriminalnih radnji, poput trgovine velikim količinama narkotika i oružja, navedeno je u saopštenju evrodžasta.

Neki od njegovih saučesnika su već osuđeni, a protiv drugih se vodi krivična istraga.

Na zahtev švedskih vlasti, Evrodžast je organizovao akcioni dan uz učešće tužilaca za vezu Srbije i Crne Gore. Takođe je pružena podrška izvršenju međunarodnog naloga za hapšenje i zahteva za uzajamnu pravnu pomoć.

Akcija hapšenja je rezultat višemesečne saradnje brojnih institucija u Švedskoj, Srbiji i Crnoj Gori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA