Poginuo pripadnik KFOR-a u nesreći kod Peći: Bez svesti prebačen u bolnicu u Prištini gde je i umro

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

"Danas oko 15,30 časova vojnik iz Italije iz baze KFOR-a u Novom selu kod Vučitrna bio je žrtva saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Peć-Klina"

Pripadnik italijanske vojske u sastavu KFOR-a poginuo je u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila na putu Peć - Klina, saopšteno je iz Komande KFOR-a.

- Danas oko 15,30 časova vojnik iz Italije iz baze KFOR-a u Novom selu kod Vučitrna bio je žrtva saobraćajne nesreće koja se dogodila na putu Peć-Klina - navedeno je u saopštenju.

Vojnik je u kritičnom stanju i bez svesti prebačen helikopterom u američku bolnicu u Prištini, ali je oko 16,50 časova podlegao povredama.

U vozilu koje je učestvovalo u udesu nalazio se još jedan vojnik koji je u svesnom stanju prebačen u italijansku bazu "Vilađo“, a potom u kamp Film siti, (Komanda Kfor-a) u Prištinu radi daljeg opserviranja od strane lekara.

Komandant KFOR-a, turski general major Ozkan Ulutas je izrazio saučešće porodici stradalog i poželeo brz oporavak povređenom pripadniku KFOR-a.

Međunarodna vojna policija, kako dodaju, u saradnji sa policijom takozvanog Kosova radi na utvrđivanju okolnosti u kojima se dogodio udes.

Ranije je za Telegraf rs iz policije tzv. Kosova rečeno da je u udesu učestvovao kamion lokalnih registarskih oznaka i vozilo KFOR-a.

(Telegraf.rs / N. Z.)

Video: Poseta novog komandanta Kfora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan Bombarder

    24. oktobar 2023 | 22:36

    Eto,opet Srbi teroristi.Mi smo dežurni krivci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA