Gašić posetio "e-Policijsku stanicu" u Beogradu na vodi: Uskoro će biti puštena u rad

 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Dve delegacije obišle su i renovirane prostorije Policijske stanice Savski venac u kojoj se, između ostalog, nalaze i kancelarije službenika koji će pružati podršku u radu "e-Policijske stanice"

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Policije Dubaija general-potpukovnik Abdulah Kalif Al Mari danas su svečano otvorili "e-Policijsku stanicu" u Beogradu na vodi, najsavremeniju policijsku stanicu koja će pružati usluge građanima bez prisustva policijskih službenika, a koja će u narednom periodu biti puštena u rad.

Dve delegacije obišle su i renovirane prostorije Policijske stanice Savski venac u kojoj se, između ostalog, nalaze i kancelarije službenika koji će pružati podršku u radu "e-Policijske stanice".

Ministar Gašić zahvalio se Ujedinjenim Arapskim Emiratima na ekspertizi i svesrdnoj podršci u realizaciji ovog projekta, naglasivši da je ponosan što će Beograd, po ugledu na Dubai dobiti jednu od ajmodernijih policijskih stanica, koja će nesumnjivo olakšati građanima pristup pojedinim policijskim uslugama.

- E-Policijska stanica je bila naša zajednička želja da saradnju unapredimo i kroz ovaj projekat. Beograd i Srbija zaslužuju ovakve moderne policijske stanice koje će brzo i efikasno pružati raznovrsne usluge našim građanima i učiniti policiju još efikasnijom - naglasio je Gašić.

Ministar Gašić je dodao da je ovaj zajednički projekat pokazatelj bliskih partnerskih odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, istakavši da je saradnja sa Policijom Dubaija, kao važnog strateškog partnera, rezultat dobrih veza koje su uspostavila dva predsednika Aleksandar Vučić i šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjani.

Direktor policije Al Mari naglasio je da su "e-Policijske stanice" u Dubaiju ostvarile izvanredan uspeh, jer građanima danonoćno, na više različitih jezika, pružaju brze i efikasne bezbednosne i društvene usluge.

- Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat preneli naša znanja i najbolju praksu kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Želja nam je da pomognemo našim srpskim partnerima da se što više policijskih stanica u Srbiji transformiše na ovaj način, jer će u velikoj meri poboljšati živote građana - istakao je Al Mari.

Gašić i Al Mari složili su se da će dve policije nastaviti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, u cilju dobrobiti građana Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Telegraf.rs)

Video: Promocija knjige "Rok Panteon".

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Anonymus

    27. septembar 2023 | 17:40

    Bato, da li te je neko obavestio da su neki uniformisani momci sa automatskim naoružanjem viđeni na teritoriji zemlje u kojoj si za nešto nadležan...??! Možda bi trebalo da nama, sitnoj ribi, objasniš o čemu se radi, ili se ne osećaš nadležnim ili nije tvoja teritorija....???

  • babasazvezdare

    27. septembar 2023 | 19:23

    drzava se raspada a bata otvara neki e-nesto centar. care, ako ti se ne radi posao koji obavljas trenutno, vrati se u keramiku, posten je posao, a i meni treba 3m2 da se postave plocice. ima posla ko hoce da radi, a ono sto ne umes, prepusti drugima koji znaju.

  • milan

    27. septembar 2023 | 19:15

    Na sta se sve ne trose pare poreskih obveznika….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA