Užas kod Smedereva: Mrtav pijan nasrtao nožem na muškarca, posvađali se oko imovine

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Utvrđeno je da je imao 2 promila alkohola u krvi, preti mu kazna do 3 godine

D.M. (59), osumnjičenom da je pre 3 dana u centru sela Radinac pod dejstvom alkohola vadio nož na muškarca, određen je pritvor u trajanju od 30 dana zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na oštećenog i svedoke.

Pritvor je određen na osnovu predloga Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, zbog postojanja opravdane sumnje da je učinio krivično delo nasilničko ponašanje.

"Naime, osumnjičeni je 18. septembra u ranim popodnevnim satima u centru sela Radinac, u vidno alkoholisanom stanju, najpre verbalno pretio i vređao oštećenog sa kojim od ranije imao neraščišćene imovinske odnose, a zatim izvadio i veći kuhinjski nož koji mu je bio za pojasom i kojim je zamahivao u pravcu oštećenog. Nakon što je oštećeni uspeo da pobegne, osumnjičeni se udaljio sa lica mesta ali je ubrzo pronađen i identifikovan od strane policijskih službenika, nakon čega mu je po nalogu javnog tužioca najpre određeno zadržavanje, a potom i pritvor.

Takođe, u dosadašnjem toku postupka je utvrđeno da je osumnjičeni imao 2,00 promila alkohola u organizmu", saopšteno je iz Osnovnog javnog tužilštva u Smederevu.

Krivično delo nasilničko ponašanje čini svako ko grubim vređanjem ili zlostavljanjem drugog, vršenjem nasilja prema drugom, izazivanjem tuče ili drskim ili bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožava spokojstvo građana ili teže remeti javni red i mir, a za konkretan oblik navedenog krivičnog dela je zaprećena kazna zatvora do tri godine.

(Telegraf.rs)

Video: Mesto u centru Beograda gde je došlo do ranjavanja 43-ogodišnjaka

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA