Otkrivamo ko su plaćenici iz Srbije koji su "pali" u Sarajevu: Sumnja se da su "radili" sa Šarićem i Belivukom

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Jovanović je navodno sarađivao sa Darkom Šarićem, ali i Nikolom Vušovićem - Džonijem sa Vračara

Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović (33) koji su uhapšeni u Bosni i Hercegovini, tačnije u "Sarajevo Tower" elitnoj zgradi, dobro su poznati našim "organima reda".

Naime, Dušan Jovanović Giba sa Karaburme spomenut je u postupku koji se vodi protiv Veljka Belivuka i njegovog klana. Tačnije, okrivljeni svedok, Bojan Hrvatin, je tokom svedočenja rekao da je upravo Giba ubio Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u julu 2020. godine. Odnosno, da je bio jedan od egzekutora.

Jovanović je navodno sarađivao sa Darkom Šarićem, ali i Nikolom Vušovićem - Džonijem sa Vračara.

"Na stadionu Partizana video sam Dušana Jovanovića, koga poznajem iz Centralnog zatvora, a na stadionu je bio u društvu Marka Miljkovića. Miljković mi je tada rekao da je Dušan Jovanović jedan od egzekutora Kožara i Hadžića. Na Skaju je Jovanović imao nadimak Dom. Rečeno mi je da je drugi egzekutor na Krfu bio Vladimir Vojinović", rekao je Hrvatin.

Velja Nevolja klan Veljko Belivuk i Marko Miljković Printskrin: TV Pink

Jovanovićevog rođenog brata Vuka izrešetali su pre godinu dana na Karaburmi, što je navodno bila opomena za Gibu - "da se smiri".

Darko Dulović koji je uhapšen sa Gibom prošle godine oslobođen je optužbi da je učestvovao u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa na Autokomandi 2018. godine.


Istovremeno mu je ukinut ranije određen pritvor, a povlači se i poternica koja je za njim raspisana.

Duloviću se, inače, sudilo u odsustvu. On je bio uhapšen u Crnoj Gori, gde je zbog trgovine drogom izdržavao dvoipogodišnju kaznu i nakon njenog okončanja pušten je na slobodu. U slučaju "ubistva Bosketa" teretio se da je dao svoj automobil da se koristi u toj likvidaciji, da se njime ode na novobeogradski buvljak i kupi telefon, kojim je kasnije aktiviran eksploziv postavljen ispod Milićevog džipa, zatim da se tog dana prati Milić i ubije na Autokomandi.

Ubijeni Siniša Milić bio je bivši pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice i navodno blizak saradnik Filipa Koraća.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA