Prikrao se ženi s leđa i otrgao joj zlatnu minđušu sa uveta: Optužnica za razbojnika u Smederevu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sa levog uveta joj otrgao zlatnu minđušu vrednosti oko 15.000 dinara, nakon čega je pobegao sa lica mesta

Protiv I.J. (29) iz Smedereva koji je, kako se sumnja, prišao na ulici ženi sa leđa i otgrao joj zlatnu minđušu sa uveta, Osnovno javno tužilaštvo podnelo je optužni predlog.

"Optuženi je 24. juna, u podnevnim časovima, na naročito drzak način prisvojio tuđu pokretno stvar sa namerom da time pribavi sebi protivpravnu imovinsku korist, na taj način što je oštećenoj prišao sa leđa i sa levog uveta joj otrgao zlatnu minđušu vrednosti oko 15.000 dinara, nakon čega je pobegao sa lica mesta.

Tužilaštvo je optužnim aktom predložilo da sud optuženog osudi na kaznu zatvora, a prethodno je učiniocu bilo određeno zadržavanje, a potom, na predlog tužilaštva i pritvor.

Krivično delo teška krađa čini onaj tuđu pokretnu stvar oduzme drugom u nameri da njenim prisvajanjem sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, ako je krađa izvršena obijanjem ili provaljivanjem zatvorenih zgrada, stanova, soba, kasa, ormana ili drugih zatvorenih prostora ili savlađivanjem mehaničkih, elektronskih ili drugih većih prepreka, od strane grupe, na naročito opasan ili naročito drzak način, od strane lica koje je pri sebi imalo kakvo oružje ili opasno oruđe radi napada ili odbrane, za vreme požara, poplave, zemljotresa ili drugog udesa, iskorišćavanjem bespomoćnosti ili drugog teškog stanja nekog lica, kao i ako vrednost ukradenih stvari prelazi iznos od četristopedeset hiljada dinara. Za navedeno krivično delo propisana je kazna zatvora od jedno do osam godina", saopštili su.

(Telegraf.rs)

Video: Lopov uzeo novac iz kase pa odšetao: Kamere u pekari u Zemunu zabeležile neviđenu pljačku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA