Podignuta optužnica protiv šest muškaraca zbog pokušaja ubistva Nikole na Zvezdari: Jedan i dalje u bekstvu

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je danas optužnicu protiv Dimitrija G. (20) zbog sumnje da je 1. novembra 2022. godine na Zvezdari pokušao da ubije Nikolu R. (29), ispalivši u njega najmanje 15 hitaca iz vatrenog oružja "škorpion".

Kao saizvršioci sa Dimitrijem G. za krivično delo Ubistvo u pokušaju opuženi su i Marko M. (30), Mirko M. (24), Jovan P. (28), Denis I. (20) i Filip G. (23).

Filipu G. se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navedeno je u saopštenju tog tužilaštva.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Dimitrije G, Marko M, Mirko M. i Filip G. nalaze se u pritvoru, dok se Jovan P. brani sa slobode.

Denis I. (20) je u bekstvu i za njim je raspisana poternica.

Kako je navedeno, postoji opravdana sumnja da je Dimitrije G. 1. novambra 2022. godine u Ulici Miljana Miljanića na Zvezdari ispalio više od 15 projektila iz vatrenog oružja i naneo mu teške telesne povrede opasne po život.

Ostali okrivljeni se sumnjiče da su preduzeli niz radnji u cilju izvršenja krivičnog dela, nabavili automobil za izvršenje krivičnog dela, oružje i municiju, te omogućili bekstvo neposrednom izvršiocu i uklanjanje tragova.

Podsetimo, prema prvim informacijama, govorilo se o tome da je do ranjavanja došlo zbog sukoba oko narkotika. U Nikolu R tada je ispaljeno više od 10 hitaca, a 10 ga je pogodilo u stomak.

On se oko sat vremena nakon ponoći vraćao iz grada sa devojkom kada ga je maskirani muškarac sačekao ispred zgrade u kojoj živi. Devojka je bila očevidac pucnjave, ali nije želela da sarađuje sa inspektorima. Bilo je pravo čudo da nijedan metak nije pogodio nju. Ona je izjavila da nije videla napadača.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA