Nikola Mitić mučen je i umro u najgorim mukama: O stravičnom zločinu pričalo se na suđenju klana Belivuk

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 26

Mitić se jedno vreme vodio kao nestao, a bio je četvrta žrtva klana Veljka Belivuka

Nikola Mitić nestao je 10. avgusta 2020. godine. Njegova fotografija prvi out se pojavila u javnosti nekoliko dana kasnije jer je porodica pokušavala da ga pronađe, misleći da je nestao. Ono što tada nisu znali je da je Mitić četvrta žrtva kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Mitić je krenuo da se nađe sa sestrom, ali ona ga je uzalud čekala.

Dve godine kasnije, u junu 2022. godine, tada već uhapšenim članovima Belivukovog klana na teret su, novom optužnicom, osim pet ubistava za koja ih je tužilaštvo već teretilo, dodata još dva - ubistvo Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

Otet, pa odveden u kuću strave

Mitić je, kako se sumnja, Belivukovom "škodom" prebačen u restoran na Partizanovom stadionu, koji su pripadnici klana zvali "baza" i tu je brutalno mučen.

U javnosti su se pojavile fotografije koje su nastale na stadionu, a na kojima se vidi Mitić kako isprebijan sedi na kauču. Osim njega, tu su i Veljko Belivuk, ali i Srđan Lalić i svedok-saradnik Bojan Hrvatin, koji se naginje nad pretučenim Mitićem.

Foto: Tužilaštvo za organizovani kriminal, Hrvatin stoji nad Mitićem koji sedi na krevetu, Lalić čuči sa kačketom, Belivuk gleda u njih i stoji Foto: Tužilaštvo za organizovani kriminal, Hrvatin stoji nad Mitićem koji sedi na krevetu, Lalić čuči sa kačketom, Belivuk gleda u njih i stoji

Belivuk i Miljković sumnjali su da ih Mitić prati, a iz presretnute komunikacije sa krištovane "Skaj" aplikacije moglo se videti da je on to i priznao posle mučenja, pa naveo da je radio zajedno sa Lazarom Vukićevićem, kog je klan likvidirao dva meseca kasnije.

Osim toga, iz poruka se videlo i da su Mitića oteli dok su išli na Dedinje kod svog advokata.

Posle mučenja u bazi, prebacili su ga u Ritopek, gde su mu isekli prst, udavili ga i zaklali, pa telo samleli u mašini za mlevenje mesa i bacili u Dunav.

Oni su posle zločina razmenjivali poruke preko aplikacije Skaj, verujući da policija ne može da presretne ovu komunikaciju. Kada su ga oteli, Belivuk je čestitao svima koji su učestvovali u "akciji".

"Svaka čast svima", poručio je Belivuk na njihovoj grupi za dopisivanje.

Srđan Lalić o ispitivanju Mitića

Okrivljeni saradnik Srđan Lalić, koji je sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i dobio manju kaznu u zamenu za informacije, ispričao je pred sudom kako je izgledalo ispitivanje i ubistvo Mitića.

Kako je rekao, poslednji je stigao u kancelariju u sklopu bunkera koja je imala blindirana vrata, dva televizora i video nadzor, sto, komodu i garnituru. Video je lice na garnituri, koje je bilo vidno prebijeno. U pitanju je bio Mitić.

- Ispitivanje je poodmaklo, već im je dao "Skaj". Rekli su da je priznao da je učestvovao u pratnji, da radi za Lazara Vukićevića. Po nalogu Veljka brišem snimke sa kamera iz prostorije i isključujem da ne snimaju dalje. Kasnije brišem i snimke sa kamera stadiona. Odredio je Miloša Budimira i mene da to lice odvedemo u Ritopek. Vezali smo ga lisicama. U Ritopeku nas dočekuje Vlade Draganić, a na stadionu uništavaju garnituru i uklanjaju tragove krvi - objasnio je Lalić.

Mitića su uveli u skriveni prostor, gde su nastavili da ga ispituju.

- Pričao je nepovezano, lagao nas. Rekao je da radi za Vukićevića, da mu je on dao 500 evra za angažman, da mu je još u zatvoru kupio patike, da mu je iznajmio vozilo. Miloš Budimir i ja smo loše reagovali na to. Uzeo sam armiračka klešta i znječio sam mu mali prst na desnoj nozi, a Budimir ga je udario građevinskim čekićem u levo koleno i napravio otvorenu ranu. Nije ni jauknuo, pa smo mislili da je pod dejstvom nekih droga. U cilju ispitivanja smo ga tukli drvenom štafnom dužine oko metar - dodao je.

Kako je objasnio, Draganić je rekao da se sve privodi kraju, a Lalić i Budimir su mu obmotali strujni kabl dužine jedna i po metar oko vrata i vukli svako na svoju stranu.

- Kad je počeo da se otima, lice mu je pomodrilo. Uzeli smo kadu, stavili mu glavu iznad kade i Miloš Budimir mu je mesarskim nožem odsekao glavu. Prerezao je vrat s leve ka desnoj strani, poteklo je mnogo krvi. Ne znam kad je tačno nastupila smrt - rekao je Lalić.

Sutradan su uništili Mitićevo telo. Budimir je sačinio i neke fotografije, kao i dan ranije. Tela su se rešili na isti način na koji se to i pre i posle radilo. Spakovali su ostatke u džakove i izručili ih u reku.

Video: U Belivukovoj kući pronađena mašina za mlevenje, potvrđeni tragovi DNK različitih žrtava

Hrvatin hladnokrvno govorio o ubistvu

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin je tokom odgovaranja na pitanja optuženog Marka Miljkovića rekao da niko od njih nije poznavao Mitića pre otmice, ali da su znali da je u pitanju "čovek Lazara Vukićevića".

Takođe je opisao prizor koji je zatekao na stadionu, a potom i ubistvo Mitića.

- Miljković preko aparata Nikole Mitića priča na glasovnu poruku sa Lazarom Vukićevićem. Govorio je da su nekad bili dobri, a da je sada sa Šarcem i smećem škaljarskim, a Vukićević je rekao da je sam za sebe i dodao "jurićemo se". Pitao je šta će biti sa Mitićem i rekli su mu da će ga pustiti. Trebalo je da ga čuvam u trećoj smeni, ali su posle rekli da ne treba i ubili su ga tokom noći. Smejali su se. Rekao sam da tako oni misle na mene. Rekli su da kad jednog ubijemo, dođe još četiri. Trebalo je da učestvujem u uklanjanju Mitićevog tela - dodao je.

Hrvatin je rekao da je Mitić ležao na stomaku sa lisicama na rukama, kao i da se videlo da je maltretiran i tučen i da je bio između crne i plave boje, već je nastupila mrtvačka ukočenost.

- Slušao sam šta mi objašnjavaju, šta treba da radim. Na zemlju su stavljali deblji najlon, a okolo kao kesa za đubre, samo malo kvalitetnije. Od početka vrata bi krenuli, sa spoljne strane postavljamo najlon, prebacujemo preko kanapa koji je okačen na kuke na plafonu. Sve ide tako okolo. Kod metalnih vrata je bio ulaz i izlaz iz najlona u kom smo uništavali pokojnikove ostatke. Draganić nije učestvovao u komadanju pokojnog Mitića. Miloš Budimir mi kaže da zasecam na određenim delovima tela, počevši od nogu, od Ahilove tetive i da zasecam rezove do gluteusa, da Lalić lakše sekirom može da preseče kost. Budimir je pripremao delove za mlevenje u mašini - dodao je, a potom do najsitnijih detalja opisao način na koji su se rešili tela Nikole Mitića i dodao da ni u jednom momentu tokom celog procesa nije imao utisak da će da mu pozli.

(Telegraf.rs)

Video: Vučić na Samitu Ukrajina-Jugoistočna Evropa u Dubrovniku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    13. avgust 2023 | 09:39

    Ovi nije potrebno da citamo nek cita sudija i odredi kaznu koji bi po svesti i savesti odredio da je on u pitanju.Sklonite ove likove vise iz medija osim obavestenja ko su i koliku kaznu su dobili.

  • radovan III

    13. avgust 2023 | 09:21

    Takve zivotinje treba sve zatvoriti u sobi i ne davati im ni hranu ni vodu. Posle mesec dana pokupiti djubre sto je ostalo od njih i spaliti na deponiji?!? Kakvo sudjenje, advokat i ostalo. Ljudi koji tako ubijaju zasluzuju da umru u najgorim muka a.

  • Hogar

    13. avgust 2023 | 09:30

    STETA STO JE UKINUTA SMRTNA KAZNA...OVI NE ZASLUZUJU DA UDISU VAZDUH ....I ZVERI SU MILOSRDNIJE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA