Na "Buvljaku" prodavao preparat za potenciju i cigarete: Tužilaštvo traži zatvor do dve godine

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Istragu je vodilo Treće osnovno javno tužilaštvo

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu danas je podnelo optužni predlog sudu protiv okrivljenog G.R.(71) zbog nedozvoljenog prometa akciznih proizvoda.

Naime, on je u Novom Beogradu, u visini tržnog centra "OTC Novi Beograd", od 2022. do 2023. godine, kada je postupajući suprotno propisima koji regulišu oporezivanje akcizama, neovlašćeno držao proizvode koji se u skladu sa zakonom smatraju akciznim proizvodima, bez ovlašćenja i dozvole za držanje, bez akciznih markica i dokumenta o nabavci, u motornom vozilu držao 280 cigareta različitih marki i oko 200 grama rezanog duvana, kao i 36 boksova različitih cigareta i 16 paklica raznih cigareta, dok je u torbi iza improvizovane tezge držao torbu sa 470 paklica cigareta.

- On je kod otvorenog tržnog centra "Buvljak", tokom maja 2023. godine na improvizovanoj tezgi bez dozvole za proizvodnju, nabavku ili distribuciju prodavao medicinska sredstva "kamagra oral jelly", koja sredstva je držao u tri kutije, dok je u motornom vozilu držao još sedamnaest kutija opisanog medicinskog sredstva- stoji u saopštenju.

U vezi sa iznetim, tužilaštvo je predložilo da sud okrivljenom zbog izvršenja navedenih krivičnih dela izrekne jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dve godine, uz kumulativno izricanje novčane kazne u iznosu od 30.000,00 dinara, kao i meru bezbednosti Oduzimanje predmeta pronađenih prilikom otkrivanja opisanih krivičnih dela.

(Telegraf.rs)

Video: Vakcinacija protiv sezonskog gripa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maxa

    9. avgust 2023 | 20:15

    bitno je da drzava juri sitnu ribu koja nikome ne smeta. dok su ostali krupni nedodirljivi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA