Suspendovani policajac danas pred tužiocem: Upucan u restoranu, drugovi mu pomogli da se otarasi pištolja

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Istragu vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu

Bojan T. (28) suspendovani policajac, koji je ranjen prošle nedelje u restoranu "Staro Užice", juče je nakon što su ga lekari otpustili iz Urgentnog centra odveden u pritvor i očekuje se da će danas izneti svoju odbranu pred tužiocem Viseg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako saznajemo, u trenutku napada on je kod sebe imao pištolj za koji nije imao dozvolu. Beogradska policija i dalje traga za muškarcem koji ga je teško ranio sa tri hica u stomak.

Nakon pucnjave, policija je privela taksistu i Bojanovog prijatelja koji su sakrili pištolj.

Nemanja B. (32) i Peko D. (53) saslušani su u Višem javnom tužilatvu u Beogradu zbog sumnje da su 30. jula pomogli suspendovanom policajcu Bojanu T., koji je prethodno ranjen u restoranu "Staro Užice" na Autokomandi, da sakrije oružje koje je nosio, a za koje nije imao dozvolu.

Taksista je povrđenog Bojana prevezao u Urgentni centar, a potom je Nemanja iz automobila izneo oružje.

Oni su na saslušanju izneli svoje odbrane. Kako saznaje Telegraf.rs, priznali su da su nosili pištolj i da su to uradili kao neku vrstu pomoći ranjenom policajcu. Nemanja B. je pištolj bacio u žbunje u Velikom Mokrom Lugu.

Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenima odredi meru zabrane napuštanja stana.


Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćeno nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Ranjeni policajac, tokom istrage, rekao je da ne poznaje napadača.

(Telegraf.rs)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA