"Sine, živu si me sahranio": Oglasila se majka nastradalog mladića iz Vrčina, u smrt otišao sa drugaricom

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 7

Voz je udario u "pežo" sa desne bočne strane na mestu na kojem je sedela šesnaestogodišnjakinja

"Sine moj, živu si majku sahranio ", ove potresne reči objavila je majka Vuka G. koji je u nedelju noć nastradao u Vrčinu.

Bio je za volanom "pežo" kada je u njegov automobil udario voz. Na mestu je nastradala njegova drugarica Anđela B. (15).

Nesrećna majka objavila je potresnu poruku i sliku svog sina mezimca.

Poginuli, Vrčin Foto: Privatna arhiva

Vuk i Anđela koji su poginuli pre dve noći na pružnom prelazu kod Vrčina kada je voz udario u "pežo" u kojem je bila i M. Đ. (17) lakše povređena, prema rečima komšija, bili su nerazdvojni, svo troje su se družili, a auto mu je, prema njihovim rečima kupio otac za 18. rođendan.

"Ovo je velika tragedija, ceo Vrčin se sprema za sahranu. Bili su nerazdvojni, pa tako i te noći, kada su izginuli. Inače, njegov otac je doktor, a taj auto mu je kupio za punoletstvo. Devojčica koja je poginula je tek trebalo da krene u srednju školu", rekli su za Telegraf.

Vuk G. stradao je oko ponoći kada je na njegov "pežo" naletela lokomotiva. U kolima je bio sa dve devojke, jedna je umrla na mestu nesreće, a duga je lakše povređena.

Prema rečima njegove drugarice iz odeljenja, oni su se pre nekolilko dana vratili sa mora na koje su zajedno otputovali u sklopu letovanja koje njihova škola svake godine organizuje.

Vuk je upravljao vozilom, a na suvozačevom mestu bila je maloletna devojka koja je takođe stradala. Voz je udario u "pežo" sa desne bočne strane na mestu na kojem je sedela šesnaestogodišnjakinja.

"Ona je završila osmi razred, išla je u Osnovnu školu "Sveti Sava" u Vrčinu. Bili su dobri prijatelji svo troje, družili su se".

Osim Železnice Srbije još 18 prevoznika ima licencu da saobraća prugama naše zemlje. Kako saznaje Telegraf, voz koji je učestvovao u nesreći pripada privatnom železničkom operateru iz Subotice "S-Rail".

Lokomotiva bez vagona noćas je oko ponoći udarila u desnu bočnu stranu automobila "pežo 308", a tom prilikom dvoje mladih je nastradalo.

Ekipa Hitne pomoći na licu mesta konstatovala je smrt vozača Vuka G. (18) i putnice iz vozila A.B. (16).

Druga putnica iz vozila M. Đ. ( 18) prevezena je u Urgentni centar.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marina

    26. jul 2023 | 16:31

    Strašna tragedija. Al dete nije ni smelo da vozi u to vreme. Roditelji pamet u glavu. 😥😥😥🙏

  • H

    26. jul 2023 | 16:36

    Nije sin tebe sahranio, nego suprug, i to je sahranio sina, koji neiskusan, seda u kola...

  • Vozač

    26. jul 2023 | 17:28

    Kao vozač početnik, sa svega 18 godina, on po zakonu nije ni smeo da vozi u to vreme prema tome krivi su i roditelji isto koliko i on sam što nije vozio po propisima. Pružni prelaz je savršeno pregledan, sva potrebna signalizacija je prisutna i u funkciji - samo je trebao da se zaustavi i propusti nadolazeću lokomotivu. Tužno i užasno što su zbog NEODGOVORNOSTI opet izgubljeni mladi životi. Kad bi bar drugi to imali na umu sutra, prekosutra ali znamo već, biče nova nesreća, uskoro ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA