Produžen pritvor devojčici (14) iz Novog Sada, koja je pretila aludirajući na pucnjavu u "Ribnikaru"

 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu je 12. juna maloletnoj devojčici produžilo pritvor do 12. jula

Maloletnoj 14-godišnjoj učenici iz Novog Sada, koja je pretila aludirajući na masovnu pucnjavu u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a potom je kod nje pronađena municija, pritvor je produžen do 12. jula.

"Viši sud u Novom Sadu je maloletnoj M. M., staroj 14 godina, odredio pritvor 13. maja zbog opravdane sumnje da je dva dana pre toga u osnovnoj školi, na školskom času iznela tvrdnje koje su izazvale paniku, a zatim istog dana na društvenoj mreži "Tik Tok" objavila uznemirujući sadržaj, aludirajući na događaje od 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, čime se tereti za krivično delo izazivanje panike i nereda, a narednog dana je nađena municija za vatreno oružje, čime se tereti za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija", navedeno je u saopštenju Višeg suda u Novom Sadu.

Sudsko veće Višeg suda u Novom Sadu je 12. juna maloletnoj devojčici produžilo pritvor do 12. jula.

"Maloletnoj M. M. je određen branilac po službenoj dužnosti, a 28. maja zakonska zastupnica maloletne je angažovala branioca po punomoćju da zastupa interese maloletne u toku postupka. Glavni pretres je održan 23.06.2023. godine, a sledeće ročište zakazano je za 13.07.2023. godine", dodaju u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wampirko007

    26. jun 2023 | 19:12

    Duže ona u pritvoru nego trojica terorista koji su upali na teritoriju Srbije.... Ccc državoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA