Uhapšenom Urošu Vukašinoviću određen pritvor: Tereti se za napad na novinare na KiM

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 21

Vukašinovića tužilaštvo tereti za napad na novinare koji se navodno dogodio 16. juna

Urošu Vukašinoviću, Srbinu sa KiM koji je uhapšen u ponedeljak u Leposaviću zbog navodnog napada na novinare, određen je pritvor od 30 dana, potvrdio je za Tanjug njegov advokat Nebojša Vlajić.

Vukašinovića tužilaštvo tereti za napad na novinare koji se navodno dogodio 16. juna, piše Tanjug.

Uroš Vukašinović uhapsili su u ponedeljak pripadnici tzv. kosovske policaje u civilu, kada je krenuo na posao, a kako je saopštio direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, jedan od policajaca vozio je vozilo sa ''KM'' tablicama.

Za napad na novinere terete se i Nemanja Vlašković i Dalibor Spasić koji su uhapšeni proteklih dana.

Njima je, kao i Vukašinoviću, određen pritvor od 30 dana.

(Telegraf.rs)

Video: Ambasador Hil na proslavi 20 godina od osnivanja Centra za američke studije na FPN

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carica Sveta

    20. jun 2023 | 18:50

    Pa i OVK ja funkcionisala na identičan način na teritoriji KiM. Isto kao i ROSU, FIT i ostale paravmilitarne i parapolicijske grupe devedesetih godina. Otimali su ljude, vršili torturu, ubijali. I Srbe i druge. Tako da modus operandi prištinskih vlasti nad srpakom zajednicom nije izmenjen zato što su se presvukli u političare. Kurti je ostao u gerili u svom mentalnom izdanju. On jednostavno treba da bude kažnjen. Sva tri zahteva da ispuni koje mu je ispostavio Zapad i da oslobodi otete, a ne uhapšene Srbe. On se uzda u to da su oba američka predsednika, bivši i sadašnji u problemima zbog istraga i da ne postoji niko da mu stane na put. On se od početka sukoba u Ukrajini nada sukobu na Zapadnom Balkanu. Sprovodi jednostrane akcije, tuče i upucava decu srpske nacionalnosti, upada na sever, u javne institucije u vrtiće, čak i na teritoriju koja je duboko u centralnoj Srbiji. Želi da prikaže kako Beograd vrši nasilje, a on sam je nasilje. On prebija zatvorene Srbe mimo svim konvencijama, vrši torturu. I njega zovete u Brisel. Pa on je za međunarodnu izolaciju. Prištinska vlast je za međunarodnu stigmu i izolaciju. U Beogradu ni pripadnike najgorih klanova niko ne maltretira u pritvoru. Institucije i nadležni državni organi funkcionišu u skladu sa najvišim principima. Iako mnogi pritvorenici to ne zaslužuju. Uključujući onu trojicu koji su brali pečurke uz pomoć automatskog naoružanja i gos uređaja. Mi ni za tartufe ne koristimo takve tehnologije niti oružje. Već pse i svinje.

  • Mia

    20. jun 2023 | 19:25

    Teror nad Srbima je presao svaku granicu tolerancije, dokle vise Zapad misli da ne preduzima nista i ponasa se kao da je sve normalno.

  • Lenka

    20. jun 2023 | 19:32

    Za Kurtija je dovoljan zlocin to da si Srbin,sve ostalo moze ili ne mora,i manje je vazno... Ali sve ono za sta ce narod na KiM uvek biti kriv je sto su Srbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA