Vreme čitanja: oko 2 min.

Stefan iz Kraljeva priznao da je likvidirao Žižića: Otac ubijenog tvrdi da zna ko su naručioci i šta je motiv

Vreme čitanja: oko 2 min.

Suđenju je prisustvovao otac ubijenog Luke, Milovan Žižić koji je rekao da je sproveo privatnu istragu i da je otkrio ko su nalogodavci i koji je motiv ubistva njegovog sina

  • 1
Ubistvo, kafe Ritual, Luka Žižić Nehruova 51, Novi Beograd, Stefan Milašinović, Više javno tužilaštvo Foto: Marko Jovanović, Umrli.me, Facebook/Stefan Milasinovic

Stefan Milašinović (24) iz Kraljeva priznao je u Višem sudu u Beogradu da je ubio Luku Žižića (37) u kafiću "Ritual" prošle godine u aprilu.

Suđenju je prisustvovao otac ubijenog Luke, Milovan Žižić koji je rekao da je sproveo privatnu istragu i da je otkrio ko su nalogodavci i koji je motiv ubistva njegovog sina.

"Desetoro je učestvovalo u ubistvu mog sina. Naručioci su Srđan K. i Marko Đ. patološk, prema mokm sinu imaju patološku mržnuu već 17 godina. Luka je živeo čisto i nije imao dodira sa kriminalom i narko svetom", rekao je on i dodao: "Srđan K. je navijač Partizana, a Luka je bio navijač Crvene zvezde i tokom jednog navijačkog sukoba ga je pretukao".

Inače, Milašinović je osim priznanja zločina dodao i da nije ugrozio sigurnost drugih gostiju kafića, jer su se svi, prema njegovim rečima, sklonili i sagli kada je prišao blizu Luki i pucao.

Podsetimo, Milašinović je ušao u Žižićev lokal i otišao u toalet. Tamo se zadržao 30-60 sekundi, nakon čega je napustio objekat, ali se u isti vratio nakon nepuna 2 minuta i prišao stolu za kojim je sedeo Luka Žižić sa prijateljima, te je u njega ispalio najmanje 7 hitaca iz pištolja marke “Crvena zastava”, koji je nosio bez dozvole. Naneo mu je povrede glave, vrata i trupa, odnosno grudnog koša i desne natkolenice. Uspeo je da pobegne sa lica mesta.

Uhapšen je 5. maja u kući u naselju Grdelica u Kraljevu, koje skrovište mu je obezbedio drugooptuženi Jovan U., koji je uhapšen 13. maja prošle godine.

Iz iskaza svedoka saslušanih u istrazi tada je proizašlo da je Luka Žižić odmah posumnjao u Stefana koji je ušao u lokal maskiran u radnika. Luka je najpre svog brata, koji je osumnjičenom dozvolio da koristi toalet, pitao zašto pušta ljude s ulice u toalet kafića, a potom je za stolom prijateljima rekao “da imam nekog dušmanina od ovoga bi zalegao”. Njegovi prijatleji su takođe komentarisali da im je taj mladić sumnjiv iz nekog razloga.


Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

(Telegraf.rs)

Video: Rekonstrukcija ubistva bivšeg vođe navijača Partizana Branislava Penčića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA