Muljali sa diplomama Srednje škole "Nikola Tesla" u Novom Pazaru: Palo 8 osoba u akciji policije i tužilaštva

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Osumnjičenima J. A., B. D., A. D. i I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova

Uhapšeno je osam osoba u Kraljevu koje se sumnjiče da su malverzacijama omogućile dobijanje diploma srednje stručne spreme u okviru Srednje škole „Nikola Tesla“ u Novom Pazaru.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo trgovina uticajem policija je uhapsila J. A. odgovorno lice „Centra za obrazovanje i stručno osposobljavanje“ DOO Jagodina, B. D.  odgovorno lice Srednje škole „Nikola Tesla“ iz Novog Pazara, kao i A. D. faktički odgovorno lice navedene škole.

Takođe, zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, uhapšen je I. S. , odgovorno lice Srednje škole „Nikola Tesla“ iz Novog Pazara, dok se S. A. , M. A. , A. Đ.  i S. P. terete za krivično delo falsifikovanje isprave, a za isto krivično delo krivična prijava u redovnom postupku biće podneta protiv pedesetpetogodišnje i dvadesetsedmogodišnje ženske osobe.

Kako se sumnja, J. A. je u toku 2021. i 2022. godine, korišćenjem svog dugogodišnjeg poslovnog i prijateljskog odnosa, osumnjičenima B. D. i A. D. dala obećanje upisa novih učenika u Srednju školu „Nikola Tesla“ iz Novog Pazara, da oni posreduju kod I. S. da učenici S. A., M. A., A. Đ., S. P., kao i dve ženske osobe starosti 55 i 27 godina, bez ispunjavanja uslova propisanih zakonom, steknu diplomu srednje stručne spreme, obrazovnog profila medicinska sestra - tehničar i medicinska sestra - vaspitač.

I. S. je, kako se sumnja, po nalogu B. D. i A. D. svojim potpisom overavao kao istinite zapisnike o polaganju ispita, svedočanstva i diplome za navedene učenike, iako je znao da oni ne ispunjavaju uslove propisane zakonom, na koji način im je pribavio korist u vidu

sticanja diplome srednje stručne spreme.

S. A., M. A., A. Đ.,S.P., kao i još dve osobe starosti 55 i 27 godina su, kako se sumnja, tako nabavljene diplome imali nameru da upotrebe, iako su znali da ih nisu stekli na zakonit način.

Osumnjičenima J. A., B. D., A. D. i I. S. je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će S. A., M. A., A. Đ. i S. P., uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je snimak luksuza u kom žive članovi Balkanskog kartela: Zlatni satovi, koža, TV preko pola zida

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA