Među žrtvama masakra na Vračaru i dete francuske nacionalnosti

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 3

Povodom tragedije oglasilo se i Ministarstvo spoljnih poslova Francuske

Među žrtvama masakra koji se dogodio danas u školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru je i dete francuske nacionalnosti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, a prenosi Le Parisien.

- Među žrtvama je i đak francuske nacionalnosti. Naše službe i naša ambasada u Beogradu su mobilisane da pruže svu podršku porodici našeg mladog sunarodnika u ovom iskušenju - navodi Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako su dodali u saopštenju, misli su im usmerene ka porodicama nastradalih.

- Izražavamo najdublje saučešće, a brojnim povređenima želimo brz oporavak - navodi se.

Podsetimo, osmoro đaka OŠ Vladislav Ribnikar na Vračaru u Beogradu i čuvar te škole ubijeni su jutros oko 8.30 u pucnjavi. Za stravično ubistvo sumnjiči se K. K. (14), učenik 7. razreda te osnovne škole.

U napadu je ranjeno još sedam osoba, među kojima i nastavnica istorije. Lekari se bore za njen i život jedne 13-godišnje devojčice, koja je zadobila prostrelnu ranu u predelu glave.

K. K. je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhapšen. Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela. On neće krivično odgovarati jer još nema 14 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Veliki broj građana okupio se na Cvetnom trgu da bi odali počast stradalima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    3. maj 2023 | 23:18

    To ste nam doneli sa pravima deteta, bllest zapada...učitelja, nastavnik, profesor su institucija...vi ste zanimanje prosvetara stavili u zapećak, prosvetni radnik nema prava da vaspitava decu...šta ste nam uradili od društva...vratiti prava nastavnicima od pre 30 godina...da se deca treau pred njima...da znaju da razgovaraju sa nekim iznad sebe...a sada je obratno

  • Carica Sveta

    3. maj 2023 | 23:21

    Pali smo, ali sada moramo da ustanemo. Najteže je porodicama, školskom kolektivu, ali i cela Srbija je skrhana bolom. Možda za nijansu sve više boli zbog činjenice da je ovaj masakr u OŠ Vladislav Ribnikar u Beogradu izvelo dete. Dečak. Dok sam živa verovatno neću moći niti da shvatim niti da prihvatim tu činjenicu. Da mogu, izbrisala bih 3 maj 2023, ne bih dozvolila da se desi. Zato molim sve roditelje u Srbiji da čuvaju , vole, vaspitavaju svoju decu. Da ih uče koliko su škole neka vrsta svetilištva. Mesta za radost, druženje, ljubav i ljubaznost, koliko i za nauku. Još jednom saučešće svima koji su izgubili najmilije.

  • amerika

    3. maj 2023 | 23:53

    Sto ne kazete vise puno ime I prezime ubice I ubijenih ucenika...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA