Đaci ga ignorisali na odmoru i ekskurzijama: Da li je ovo mogući motiv masakra u školi na Vračaru?

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 42

K.K. je sam pozvao policiju, a izopštavanje iz društva navelo ga je na misli o zločinu

Načelnik Policijske uprave za Grad Beograd Veselin Milić, kazao je večeras da je dečak, koji je pucao u OŠ "Vladimir Ribnikar", u izjavi u policiji rekao da je ''psihopata koji treba da se smiri'', prenosi RTS.

Milić je naveo da se dečak nalazio u Policijskoj upravi za Grad Beograd i da je upravo ''otišao u jednu zdravstvenu ustanovu za lečenje maloletnih lica, uz prisustvo radnika Centra za socijalni rad".

Za RTS Milić je ponovio da je napadač sam pozvao policiju i obavestio ih o zločinu.

- Izjavio je da ga je u izvršenju toga uhvatio strah, panika i čudno disanje, i da mu je izgledalo da je ispravno da pozove policiju i prijavi. Od kako sam 1998. pristupio MUP-u, ni ja niti niko od zaposlenih na uviđaju, nismo čuli ili videli da se ovako nešto u našoj Srbiji dogodilo, a svakako se nadam da se neće ponoviti - rekao je on.

Kazao je da motiv za zločin bilo teško saznati.

- U razgovoru u prisustvu Centra za socijalni rad, K.K. je izjavio da je bio ignorisan od strane društva u kojem se nalazio, i da je kroz svoj društveni život bio izopšten od komunikacije i igre na odmoru ili ekskurziji, i da ga je to navelo da kroz svoje misli i radnje učini to - rekao je Milić.

Na pitanje da li je napadač sam napravio četiri Molotovljeva koktela koja su pronađena u njegovoj torbi, načelnik PU za Grad Beograd je odgovorio da napadač nije imao nameru da njima nekoga zapali.

- Kako je rekao, želeo je njima da napravi neku vrstu zida ili barijere na ulazu, kako policija ili bilo ko drugi ne bi mogao da uđe unutra i pruži pomoć - naveo je Milić.


Dodao je da je u poslednje vreme primećen porast korišćenja hladnog oružja kod maloletnika.

- Oni gledaju i razmišljaju kakve povrede i čime da nanesu, mnoga deca to zloupotrebljavaju. Zato smo tražili da se sankcije za njih povećaju za te stvari. Prirodno je da treba da postoji odgovornost - rekao je načelnik beogradske policije.

(Telegraf.rs)

Video: Skica kao iz video-igre: Učenik napravio spisak dece koje će ubiti, mesec dana planirao zločin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žana

    4. maj 2023 | 07:28

    Dete koje je zlostavljano nosi traume, neki su spremni na suicid, neki dobijaju dijagnoze, a neki se odluče na ovaj korak. Obično kad roditelj ukaže školi na problem vršnjačkog nasilja bude obeležen kao neko ko prezaštićuje dete i "savetuje mu se" da dete pusti da rešava svoje probleme, a onda sledi detetu još veći pakao, jer su se roditelji žalili. Dakle probleme guraju pod tepih dok dete ne izvrši samoubistvo ili u ovom slučaju ubistvo, jer nasilnici nisu naučeni da imaju granice i da treba da stanu sa maltretiranjem! Žrtve su uvek krive za sve, i što su mirni i što ne mogu sami da se izbore sa ozbiljnim problemom, i što pričaju roditeljima o problemu koji imaju, i ako ne pričaju, i ako se ne brane i ako se odbrane, dok se nasilnici štite na sve moguće načine dok ne udare na nastavnike, tek tada se nazivaju pravim imenom. Kad se nešto desi onda kuku lele. Od kako su psiholozi i pedagozi ušlu u školu problema, suicida nikad više, sad evo i ubistva. Kad svi budu radili svoj posao kako treba biće nam svima bolje. Na deci se vide svi propusti društva i lakrdija od sistema!

  • Marko

    3. maj 2023 | 23:07

    PA STA????!!!! IZBEGAVALI GA?!?! PA NIJE NI PRVI NI POSLEDNJI, TOGA IMA U SVAKOJ SKOLI UNAZAD 100 GODINA, ZAR NE?? KAKVI BRE IZGOVORI I OPRAVDANJA ZA OVO MOGU DA POSTOJE??! PA DA JE SVAKO KO JE NEKAD BIO ODBACEN ILI MALTRETIRAN UBIJAO OVAKO, STA BI BILO? PA NE BI BILO 100 LJUDI U SRBIJI!!!

  • Mrmot

    3. maj 2023 | 22:07

    Ocigledno je izuzetno pametan, sto psihopate svakako jesu pa laze o mogucem motivu. Ukoliko dodje do toga da ga jednog dana pustite, ponovice zlocin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA