Ovo je proizvodni program Kazneno-popravnih zavoda u Srbiji

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 5 min.
  • 0

Pogledajte šta se sve pravi u Kazneno - popravim zavodima

KPZ u Sremskoj Mitrovici:

METALSKI SEKTOR: Traktorske prikolice, srednje teška drljača, podrivač, felne za prikolice, bravarski poslovi...

DRVNI SEKTOR: palete raznih dimenija, rezbarenje, drvene baštenske i vrtne garniture, košnice...

ŠTAMPARIJA: štampa obrazaca magacinskog poslovanja i drugih obrazaca i spisa, štampa knjiga (beležnici i izvršitelji)

GRAĐEVINSKA DELATNOST: Izrada behaton ploča

STOČARSTVO: Govedarstvo, svinjogojstvo, ovčarstvo, konji, koke nosilje, pilići

PREHRAMBENA DELATNOST: proizvodnja hleba, mesa, mleka, jaja

RATARSTVO: pšenica, zob, soja, suncokret, kukuruz, silaža, lucerka, kornišoni, paprika, krompir, paradajiz, luk, šljive, kruške, jabuke i sl.

UGOSTITELjSKA DELATNOST (Hotel Srem u Sremskoj Mitrovici i Hotel Moravica u Sokobanji) - restoransko-hotelijerske usluge.

KPZ Požarevac - Zabela

KPZ Požarevac – Zabela raspolaže proizvodnim programom metalskog, drvnog, poljoprivrednog i štamparskog odseka.

Proizvodi metalskog odseka su sledeći:

Proizvodi koji se proizvode za potrebe ustanova u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija su:

metalni kreveti, metalne kasete raznih dimenzija, metalni dvokrilni ormani, arhivske police, nastrešnice, portali, rešetke, kapije raznih dimenzija i ostale proizvode od bravarije po potrebi.

Proizvodi koji se proizvode za treća lica su: 

parkovski mobilijar (kandelabri, stubići, lanci, korpe za otpatke i parkovske klupe), oprema za dečija igrališta (klackalice, ljuljaške, penjalice i dr.), kapije raznih vrsta i dimenzija, portali, rešetke raznih dimenzija i ostalih proizvoda po dogovoru.

Proizvodi drvnog odseka su sledeći:

Proizvodi koji se proizvode za potrebe ustanova u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija:

trpezarijski stolovi raznih dimenzija, klupe raznih dimenzija, stolice, klupe vezanih sedišta, kancelarijski nameštaj od pločastog materijala - kancelarijski sto, kancelarijski ormani i police raznih dimenzija za odlaganje dokumentacije.

Proizvodi koji se proizvode za treća lica su:

Školski nameštaj (klupe, katedre, kompjuter stolovi, stolice, klupe vezanih sedišta i dr.), trpezarijski stolovi i klupe raznih dimenzija, slavska garnitura (sto, klupa i stolica), spratni ležajevi, stalak za piće, žardinjere za cveće, montažne vikend - kućice, kancelarijski nameštaj od pločastog materijala, parkovske klupe, rekviziti za Ljubičevske konjičke igre.

Proizvodi štamparskog odseka su sledeći:

Štampanje obrazaca raznih formata, knjiga i blokova raznih formata, koričenje knjiga i sito štampa.

Proizvodi poljoprivrednog odseka su sledeći:

Proizvodi koji se proizvode za potrebe KPZ Zabela su sledeći: Mleko, konzumna jaja, povrće (kupus, crni luk, šargarepa, krastavac, peršun, zelena salata i

ljute papričice), kukuruz, lucerka, ječam i silaza za ishranu stoke.

Prodaja artikala iz stočnog fonda za treća lica 2017 god. su sledeća: Mleko, konzumna jaja, tovne svinje, tovna junad, jagnjad, ovce, iznošene koke nosilje.

Proizvodnja i prodaja artikala povrtarstva za treća lica su sledeća: rasad (paprika, paradajza, krastavca), i prodaja povrća (kupus, crni luk, krastavac, zelena salata, paradajz i ljute papričice).

Proizvodnja i prodaja proizvoda ratarstva za za treća lica: merkatilna pšenica

Stočni fond: Koke nosilje, ovce, jagnjad, muzne krave, junice junice za tov, telad, tovne svinje, krmače za priplod, prasad.

KPZ u Nišu:

U ovom zavodu se u metalsko-drvnom pogonu prave - kreveti, ormani, stolice, fotelje, police, stolice za hranjenje beba, drvene ograde, police za vrtiće, gravirane čuture, drvene gajbice, košnice, baštenske garniture od ratana, ležaljke od drveta, ukrasne kutije, merdevine, klupe za park, kante za smeće fenjeri, korpe za hleb, bolnički kreveti, pijačne tezge sa tendom, stolice za osuđeničke sobe, bolničke kasete.

U tekstilnom pogonu se šiju – ženski mantili, radni mantili, radne bluze, medicinske uniforme, radne uniforme SMB, uniforme za sudsku stražu... Za osuđena lica sledeća hrana se ne kupuje već je sami uzgajamo – svinjsko meso, juneće meso, ovčije meso, pileće meso, jaja, krompir, paprika, paradajz, ljute paprike, cvekla, zelena salata, kupus, šargarepa, crni luk, beli luk, krastavac, kornišoni. Za stoku ne kupujemo hranu, već sami uzgajamo – kukuruz, ječam, detelinu, seno, stočni

grašak, slamu...

KPZ za maloletnike u Valjevu:

Proizvodni pogon za proizvodnju ALU i PVC stolarije koji uglavnom proizvodi prozore i vrata za potrebe drugih zavoda i u prošloj godini je odradio preko 1000 otvora za potrebe drugih zavoda i KPZ Valjeva.

Metalski pogon - Kontejneri za stanovanje i smeštaj radnika namenjeni za prodaju na tržištu. Kontejneri koji se koriste za pravljenje trafostanica – nedavno jedan kontigent prodat afričkoj državi Angoli.

Kontejneri za smeštaj baznih stanica za mobilnu telefoniju. Tu je i razna metalna galanterija (kreveti, kasete za osuđena lica, veliki kamionski kontejneri za smeće) kontejneri specijalne namene, klupe, stolovi i drugi metalni nameštaj - uglavnom se proizvodi za potrebe trećih lica i drugih zavoda.

Drvni pogon koji se bavi proizvodnjom nameštaja za potrebe KPZ Valjevo uglavnom je proizveden kancelarijski nameštaj za potrebe KPZ Valjeva Od stočarske proizvodnje imamo proizvodnju tovnih svinja , a od ratarske proizvodnje je zastupljena proizvodnja povrća za potrebe KPZ Valjeva (krompir, luk, kupus, paradajz )

KPZ za žene u Požarevcu:

U krojačkoj radionici se proizvode tekstilni proizvodi za potrebe drugih zavoda: posteljina, peškiri, radna odela, donji veš i slično.

Proizvode se i tekstilni proizvodi za tržište: posteljina, stolnjaci, zavese, peškiri, sobne papuče, tekstilne igračke i slično. Radi se i uslužno šivenje, prema zahtevima kupaca, uglavnom veće serije proizvoda.

Zavod poseduje objekat za proizvodnju rasada, koji se zagreva i tri plastenika.

Ostatak zemljišta je na otvorenom, a iskorišćenost zemljišta je oko 90%. Osuđenice se u poljoprivrednoj proizvodnji angažuju prema istim kriterijumima kao i u krojačkoj radionici. Poljoprivredni

proizvodi se najvećim delom plasiraju na tržište, koje podrazumeva i osuđeničku kantinu, ali se deo proizvodnje odvaja i za dopunjavanje redovnih obroka svih osuđenica, koji se, inače, pripremaju u

Kazneno popravnom zavodu u Zabeli.

Povremeno se, u okviru radionice domaće radinosti, organizuju kreativne radionice zaizradu raznih rukotvorina, proizvoda starih zanata i slično, a proizvodi nastali u tim radionicama se prodaju na tržištu. Domaćom radinošću se smatraju i poslovi na ručnoj izradi ukrasa za modnu konfekciju, koji se u kontinuitetu obavljaju za naručioca.

KPZ u Somboru:

U okviru ustanove postoji registrovana proizvodno-uslužna privredna jedinica koja proizvodne programe bazira na dve osnovne delatnosti i to: drvnoprerađivačka proizvodnja (proizvodnja ambalaže od drveta - transportne palete, građevinska stolarija (u poslednje vreme manje), oprema za pčelare, elementi za košnice i košnice, slikarska oprema-štafelaji i blind ramovi i proizvodi sitne drvene galanterije), koju potpuno plasiramo na tržište širom Srbije, za unapred poznate kupce, kao i poljoprivredna proizvodnja (ratarska, povrtarska i stočarska proizvodnja) koja se bazira na potrebi ishrane lica lišenih slobode. Viškovi

proizvedene hrane takođe se iznose na tržište. Sporedne delatnosti su: uslužna delatnost i završni zanatski radovi u građevinarstvu.

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA