13 godina od "krvavog Uskrsa": Toplica je ubio devojku Ivanu i njenu drugaricu Biljanu, dobio je 40 godina

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Dvostruko ubistvo je priznao, a sudiji se pravdao da je "bio razočaran što ga je Ivana ostavila", a da je "Biljana kriva za sve"

Na Uskrs 4.aprila 2010. godine Toplica Marković (55) iz sela Krušar kod Ćuprije ubio je svoju bivšu devojku Ivanu Stojković (25) i njenu najbolju drugaricu Biljanu Obradović (18).

Marković je osuđen na 40 godina robije. Dvostruko ubistvo je priznao, a sudiji se pravdao da je "bio razočaran što ga je Ivana ostavila", a da je "Biljana kriva za sve".

Tela dve nerazdvojne drugarice Ivane i Biljane nađena su u šumi kod šljunkare u mestu Ada.

Ivana Stojković i Biljana Obradović Foto: Facebook/I.S.

"Zivećeš večno u našim srcima"

I sam Toplica Marković se na svom Fejsbuk profilu oprostio od svoje bivše devojke.

- Ko god je proveo i minut s Ivanom u društvu zna koliki je ovo gubitak. Živećeš večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu - napisao je na dan Uskrsa Marković.

Hapšenje

On je uhapšen 5. aprila 2010.godine. Proveo je mesec dana na neuropsihijatrijskoj opservaciji u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde su mu lekari utvrdili da je uračunljiv i da je bio potpuno svestan svojih postupaka prilikom izvršenja dvostrukog ubistva.

Na podizanje optužnice čekalo se i zbog izveštaja Ginekološko akušerske klinike (GAK) iz Beograda, jer je Marković u istrazi izjavio da je Stojkovićeva, sa kojom se jedno vreme zabavljao, sa njim ostala trudna, ali je u februaru u toj klinici izvršila prekid trudnoće, objavila je tada "RTV"


Sa klinike je stiglo obaveštnje da se Stojkovićevoj u toj ustanovi nije radila nikada ni jedna intervencija niti je ona ikada bila u GAK.

Na dan hapšenja Markovića, direktor policije Milorad Veljović je izjavio da je "utvrđeno da je Marković ubistvo izvršio oko četiri sata ujutro, tako što joj je posle verbalnog sukoba sa Stojkovićevom, sa dva hica iz pištolja marke C Z M 70, kalibra 7,65 milimetara, pucao u glavu, u automobilu "honda" koju je vozila Stojkovićeva i sa kojim su se dovezli u Adu".

"Honda smrti"

Stojkjovićeva je nađena mrtva za volanom "honde" koja je vlasništvo njenog brata, a Markovića su posle odlaska peške sa mesta zločina registrovale kamera Kazneno popravnog zavoda u Ćupriji koji se nalazi u blizini naselja "Ada".

Obradovićeva je pokušala da pobegne iz automobila, ali je Marković pogodio u desnu butinu, a nakon što je ona posrnula i pala na udaljenosti od oko 2,5 metara od automobila, on joj je prišao i ispalo hitac u slepoočnicu, dodao je tada Veljović.

Marković je ubistva izvršio pištoljem svoga oca koji je uzeo bez očevog znanja.

Sahrana

Stojkovićeva je bila apsolvent Stomatološkog fakulteta u Beogradu, a Obradovićeva maturant Gimnazije u Ćupriji. Bile su dobre prijateljice, a kuće su im jedna uz drugu.

Sahranjene su istog dana u isto vreme na mesnom groblju u Krušaru.

Ivana Stojković i Biljana Obradović Foto: Facebook/I.S.

Planirao zločin

Prema rečima meštana Toplica je do detalja isplanirao zločin.

- Ivana i Toplica su bili u vezi od njene 15 godine. Živeo je za dan kada će je oženiti. Međutim, postao je jako ljubomoran kada je krenula na Stomatološki fakultet, a on ostao u selu. Priča se da je tog dana poneo prsten, a da joj je presudio kada ga je odbila- pričaju meštani koji se danas sećaju zločina.

(Telegraf.rs)

Video: Snimci iz Donje Jablanice: Telegraf na licu mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA