Vodi se istraga protiv "prodavca" oca i kupca devojčice (13): Dao 3.000 evra da kupi mladu za sina (14)

 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Istraga se vodi protiv D. J. (44) iz Brusa i B. S. (48) iz Bojnika pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu

Istraga protiv D. J. (44) iz Brusa, koji se sumnjiči da je prodao trinaestogodišnju ćerku i protiv B. S. (48), osumnjičenog za kupovinu devojčice vodi se pred Višim javnim tužilaštvom u Kruševcu, navode Novosti.

Istražni postupak nakon hapšenja „kupca“ i „prodavca“ tinejdžerke iz Brusa je u toku. Članom 388 Krivičnog zakona, za čije su kršenje osumnjičeni D. J. i B. S. u slučaju trgovine maloletnog lica, zaprećena kazna zatvora je najmanje pet, a najviše 12 godina.

- Postupak se vodi protiv D. J. i B. S. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima iz čl.388 st.3 u vezi st.1 KZ-navodi za Novosti dr Bratislav Petrović, javni tužilac, dodajući da će se „po završetku istrage doneti odluka o podizanju optužnice“.

Osumnjičeni „dvojac“ uhapšen je u prvim danima marta.

Sumnja se da je za 3.000 evra, B. S. iz Bojnika „kupio“ za svog sina, M. S. (14), ćerku D. J. (44) iz Brusa. Devojčica je pod brigom Centra za socijalni rad u Brusu, a kod strica je nađena nakon što je uspela da pobegne posle hapšenja svog oca i nesuđenog svekra.

- Maloletna devojčica nije bila zadovoljna razvojem događaja, pa je pobegla u naselje gde je živela, a kada je policija pokušala da dođe do nje, nije bilo razgovora, da bi u međuvremenu došlo do komunikacije - navodi izvor. - Sa dečkom M. S. (14) videla je svoju budućnost, a u Brusu osim u okviru svog okruženja nije imala mnogo kontakata.

Poslednje sumnje u pokušaj trgovine ljudima ukazuju da praksa ugovaranja maloletničkih brakova, na žalost, nije do kraja iskorenjena.

Video: Evo ide nevesta, prelepa je zaista: Šijan kupio mladu. Bojana izgleda savršeno u venčanici

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obren

    23. mart 2023 | 19:47

    Imao sam radnog kolegu zajedno radili preko firme u inostranstvu dodje u Beograd njegov otac iz makedonije torbes kaze sta radi moj sin ispricam mu kaze on kupio sam mu devojku reci mu da dodje ja mu rekao on kaze nikad je nisam video zavrsili smo tu posao on je otisao u Svajcarsku nije hteo da je zeni eto kakvih slucajeva ima.

  • Pravnik BG

    23. mart 2023 | 20:01

    Da, kod Roma je ustaljena navika kupoprodaje maloletnih lica. Iako je to zakonom zabranjeno,oni ne postuju nikakav Zakon

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA