Govorilo se da će priznati, sada njegovo ime na dokumentu MUP: Da li je Draganić hteo da bude svedok saradnik?

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Vlade Draganić je u Tužilštvu za organizovani kriminal, kao i kasnije na sudu, negirao izvršenje krivičnih dela i odbio da odgovara na pitanja tužilaštva, ali je na suđenju otkriveno da je naveden kao učesnik u jednom dokumentu policije

Danas je održano poslednje ročište u okviru suđenja klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za ovu nedelju, a detalj koji nikom nije promakao mogao bi da bude inkriminišući po optuženog Vlada Draganića.

Naime, Miljković je zatražio da Hrvatina ispituje o foto dokumentaciji koja je predočavana i Srđanu Laliću. Oni su govorili o mestu na kom se klan rešavao ostataka tela svojih žrtava, a na koje je Hrvatin vodio policiju pre nego što je potpisao sporazum sa tužilaštvom.

Pošto je Miljković izjavio da fotografije koje su gledali nisu zabeležene kada je Hrvatin vodio nadležne organe do tog mesta jer je foto dokumentacija iz aprila, a Hrvatin je na to mesto kod Dunava išao u julu, sudija je rekla da mogu da se pogledaju fotografije i iz jula, koje nisu prikazivane kao dokaz da bi se uštedelo na vremenu.

Sudija je pročitala da u foto dokumentaciji piše "učesnik Draganić Vlade", na šta je Miljković začuđeno upitao "Kako može da bude učesnik Draganić Vlade?", ističući da je "možda pogrešna naredba".

- Zahtevam da se utvrdi gde je bio Draganić Vlade 18. jula i da li je bio učesnik ovog događaja, želim da se uzme u zapisnik - rekao je Miljković.

Ukoliko nije u pitanju greška, taj podatak značio bi da je Vlade Draganić pregovarao sa tužilaštvom kako bi dobio status okrivljenog saradnika, kakav imaju Bojan Hrvatin, Nikola Spasojević i Srđan Lalić.

Podsetimo, baš u julu prošle godine, desetak dana pre nego što je snimljena foto dokumendacija MUP Srbije na kojoj je navedeno Draganićevo ime, mediji su došli do saznanja da bi Vlade Draganić mogao da postane jedan od okrivljenih saradnika.

Tada se, kako je za Telegraf.rs rekao sagovornik iz istrage, verovalo da će Draganić da bude sledeći koji će da prizna krivicu.

Ko je Vlade Draganić?

Vlade Draganić je u Tužilaštvu za organizovani kriminal, kao i kasnije na sudu, negirao izvršenje krivičnih dela i odbio da odgovara na pitanja tužilaštva.

Draganić je klanu Veljka Belivuka na korišćenje dao kuću strave u Ritopeku. Kako su ispričali okrivljeni saradnici Srđan Lalić i Bojan Hrvatin, on je taj koji je u kući napravio skrivenu prostoriju u kojoj je pronađena mašina za mlevenje mesa, a, prema njihovim rečima, prva namena te prostorije bila je bašta za uzgoj marihuane.

Draganiću se na teret stavlja učestvovanje u ubistvu Nikole Mitića, i to u delu u kom su žrtvu tukli i ispitivali, sekli telo i mleli ostatke u mašini i uklanjali dokaze iz skrivene prostorije.

Na teret mu se stavlja i ubistvo Gorana Mihajlovića, gde je navedeno da je Draganić u skrivenoj prostoriji, koju su članovi klana nazivali klanicom, tokom noći čuvao Mihajlovića.

Draganić je u optužnici naveden i kao jedan od učesnika u ubistvu Aleksandra Gligorijevića Pukija, a navodi se da je sa ostalim pripadnicima klana Gligorijevića ubio, isekao i samleo njegovo telo i ostatke bacio u Dunav, a potom njegove stvari polio benzinom i zapalio. Slična situacija odigrala se i tokom ubistva Gorana Veličkovića Goksija, gde je navedeno da je Draganić učestvovao u komadanju tela, mlevenju ostataka u mašini i prosipanju u Dunav.

Draganiću se, iz istih razloga, na teret stavljaju i ubistva Lazara Vukićevića, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, kao i držanje oružja.

(Telegraf.rs)

Video: Spektakl na nebu, veličanstveni defile i poslednja reč vojne tehnike u Batajnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kranp

    18. mart 2023 | 19:08

    Ljudi ove treba osuditi na dozivotne robije bez kapi vode, kakvo crno ispitivanje više, pa ovo je cirkus više...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA