Vreme čitanja: oko 2 min.

Saslušana Azra osumnjičena da je bila deo ekipe koja je ubila Ranka Eskobara: Ovo je njena izjava

Vreme čitanja: oko 2 min.

Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf" i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gde su ubili Radoševića

  • 2
Azra i uviđaj na pumpi Rušanj Foto: Nikola Anđić, Printskrin: Facebook

Studentkinja Azra Šabanović iz Brčkog koja je uhapšena u Studentskom domu Bjelave u Sarajevu zbog sumnje da je učestvovala u likvidaciji Ranka Radoševića Eskobara u Rušnju, saslušana je u sudu u Bosni i Hercegovini.

Na početku pretresa Uzunović je upitala Šabanović je li krajem februara do marta bila u Srbiji, devojka je odgovorila:

- Jesam, do 7. marta sam bila u Beogradu - rekla je Šabanović, te potvrdila da je saznala da je za njom raspisana poternica tek kad je policija u Sarajevu došla po nju na Bjelave, saopštio je avaz.ba.

Advokat Samir Kočo, koji zastupa Šabanović, rekao je da odbrana traži da predmet ide u redovnu proceduru. S obzirom na ovo izjašnjenje, od pravosudnih organa Srbije biće traženo da podnesu zahtev za ekstradiciju sa svom potrebnom dokumentacijom.

Kako je po poternici zatraženo da se Šabanović odredi pritvor sudija će naknadno da odluči hoće li studentkinja pritvor od 18 dana da provede u zatvoru ili u kućnom pritvoru pod merama zabrane.

- Ona je vanredni student, upisala je magistarski, ima dve adrese, u Brčkom i u Studentskom domu na Bjelavama, gde je i nađena. I sama je rekla da je boravila u Beogradu, ali videćemo pod kojim okolnostima. Do dostavljanja zahteva za izručenje predlažemo da se pusti i odredi joj se ili kućni pritvor ili mere zabrane. Azra je dete nepovezano bilo s čim i nema nameru da beži. Ona se nije krila - kazao je advokat Kočo.

Po ugovoru o međunarodnom o izručenju vlastitih državljana, Šabanović bi mogla da bude izručena Srbiji. Inače, pred sudijom Suda BiH Senom Uzunović danas je održano ročište u ekstradicionom postupku koji je pokrenut nakon hapšenja Azre Šabanović, za kojom je Interpol Beograd raspisao poternicu zbog pomaganja i podsticanja u teškom ubistvu. Za ovo krivično delo, navela je sudija Uzunović, u Srbiji se može dobiti kazna od 40 godina.


Podsetimo, u likvidaciji Radoševića ušestvovalo je pet osoba. Za sada nije poznato po čijem nalogu su radili, ali je postojala organizacija i jasno se vidi ko je za šta bio zadužen. Azra se sumnjiči da je u Kraljevu ukrala "golf" i predala ga Luki i Stefanu koji su se njim odvezli do pumpe gde su ubili Radoševića. Ona je sa ličnom kartom ušla i izašla iz Srbiji. Maloletnica koja je uhapšena u Beogradu učestvovala je u namaljivanju Eskobara, a juče je uhapšen u Markom Pjanovićem iz Brčkog koji se takođe sumnjiči da je pomogao u likvidaciji.

Video: Zapaljen automobil u Rakovici: Vozilo kradeno, izgorela celokupna unutrašnjost, snimak sa lica mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Drug Tito

    16. mart 2023 | 13:16

    Bratstvo i jedinstvo nasih naroda i narodnosti

  • Bole

    16. mart 2023 | 13:14

    Majko mila , prosek godina 20 . Devedesete su mala beba za vreme u kojem sada zivimo …

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA