≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pijan BMW-om pokosio devojku na pešačkom, svađao se, pa dobio jedinstvenu kaznu: Snimak sa lica mesta je jeziv

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osumnjičeni je upravljao vozilom u stanju teške alkoholisanosti, sa 1,76 promila alkohola u krvi

  • 16

B. M. (40) koji je u Glavnoj ulici u Zemunu na pešačkom prelazu pijan pokosio devojku i ostavio je da nepomično leži, a za to vreme se svađao sa ljudima koji su pritrčali u pomoć, kako je rečeno iz Trećeg osnovnog javnog tužilaštva, osuđen je na jedinstenu kaznu, odnosno, na godinu dana kućnog zatvora bez nanogice.

On je osumnjičen za izvršenje krivičnog dela Teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa krivičnim delom Nasilničko ponašanje. Osumnjičeni je upravljao vozilom u stanju teške alkoholisanosti, sa 1,76 promila alkohola u krvi, te je tako ugrozio javni saobraćaj i doveo u opasnost telo ljudi.

B. M. je vozilom udario i na poklopac motora nabacio oštećenu, koja je prelazila kolovoz na obeleženom pešačkom prelazu i na taj način joj naneo teške telesne povrede.

Istom prilikom je ugrozio spokojstvo građana, jer je nakon izazivanja saobraćajne nezgode prišao okupljenim građanima koji su se zatekli na licu mesta, obrativši im se neprimerenim rečima.

Nakon sašlusanja osumnjičenog, tužilastvo je zaključilo sporazum o priznanju krivičnih dela, te je od strane suda presudom najpre utvrđena kazna zatvora od po šest meseci za svako krivično delo, a zatim izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od jedne godine, koju ce osuđeni izdržavati u prostorijama u kojima stanuje, bez primene elektronskog nadzora, uz kumulativno izricanje mere bezbednosti Zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od jedne godine.

Video: Roditelji traže hitnu izmenu Zakona o saobraćaju: Njihov smeh ugasile su ubice na drumu


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deki

    28. februar 2023 | 11:31

    Zakon vazi samo za sirotinju.

  • Nenad

    28. februar 2023 | 11:41

    Svaka cast, bravo za sudstvo i celokupno pravosudje. U Americi bi dobio vise i to pravog zatvora i to samo za voznju pod dejatvom alkohola. Ovo je sramota.

  • Dule

    28. februar 2023 | 11:48

    Haha koja sprdacina od drzave i zakona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA