Tri godine od tvog odlaska čekamo da dobiješ mir koji zaslužuješ: Obeležena godišnjica ubistva Stefana Filića

 
 ≫ 
  • 3

Stefan Filić je ubijen u februaru 2020. ispred jedne diskoteke u Velikoj Plani

Danas su se navršile tri godine od ubistva Stefana Filića (19) iz Velike Plane. Porodica i prijatelji obeležili su godišnjicu paljenjem sveća i polaganjem cveća na mestu gde je Stefan ubijen. Na groblju je održan pomen ubijenom mladiću.

Njegovo odeljenje objavilo je potresno pismo posvećeno ubijenom drugu, za čije ubistvo još uvek nema presuda.

"Utroba nam se pomeri kad ti samo ime spomenemo. Ti si nam najveća trauma, ti si nam rak rana. Nismo još ni naučili da pričamo o tebi, ne umemo.... ne smemo. Uplašimo se tog slomljenog krila koje mnogo boli i ne zarasta. Uplašimo se pomisli da su neki očigledno imali hrabrosti i bili dovoljno moćni da te pošalju tamo gore".

"Igrali su se Boga, nisu ni svesni koliko se to skupo plaća,a  stiće će ih, možda ne danas, sutra, ali će stići baš kad ne budu želeli. Često ti pomislimo i na majku, na susrete sa njom. Kako se tada osećamo, ne umemo ni približno da opišemo. Posle njenog pogleda, koji i nije pogled, nego neki bledi pokušaj prisutnosti, raspadnemo se na milion komada. Sastavimo se, ni Bog ne zna kako i nastavimo sa svojim životima i vratimo se svakodnevnom obavezama, ali ti ne izlaziš iz glave baš zbog načina na koji si otišao, baš zbog toga što znamo da nisi želeo da odeš. Imali smo zajedničke planove, maštanja, želje".

"Oduzeli su nam te i to NE MOŽEMO da oprostimo, nemoj niko ni da traži od nas. Tri godine posle tvog odlaska čekamo da dobiješ bar mir koji zaslužuješ, da pravda dođe po svoje, a nje nema, ni ne nazire se. Sedimo i čekamo, ne znamo ni koga, ni šta? Ko će nama, jednoj ranjenoj generaciji, pokazati lice pravde, kada će ova naša zemlja Srbija biti zemlja pravednosti? Kad će ova zemlja biti na našoj strani, na strani jedne majke koja je izgubila parče svoje duše? Da li je moguće da posle tri godine još uvek nema osuđenih, nego samo okrivljenih? Da li je moguće da još uvek niko ne odgovara za tvoje ubistvo? Čujemo i da je jedna majka presrećna što joj je sin došao u zagrljaj, a gde si nam ti?".

"Ovo su samo neka od pitanja koja nas muče, neka nam neko da bar malo nade, bar zrno pravde,

nama, jednoj generaciji koja nikad više ne može da poleti.... Zauvek slomljeno 4/1".

Podsetimo, ponovni postupak za ubistvo Stefana Filića (19) počeo je 9. novembra u Višem sudu u Smederevu, a sve zbog vraćanja predmeta od strane Apelacionog suda na dodatnu doradu.

Stefan Filić je ubijen u februaru 2020. ispred jedne diskoteke u Velikoj Plani. Njegovog mlađeg brata i drugove tada je napala grupa mladića u kojoj su bili Nikola Bojović i Mitar Pandurević. Kako je sud utvrdio, oni su Filića šutirali na zemlji i naneli mu povrede glave, od kojih je preminuo.

Video: Ispovest Nikole Perića, dečaka koga su prebili u Vučitrnu: Oborili su me i šutirali i otkinuli lanče

(Telegraf.rs)

Video: Advokat Marko Janković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toyi

    2. februar 2023 | 19:35

    Nije Bog konobar da naplati odma kaznu kad najmanje ocekujes pokuca kazna sticice ih!

  • Vesna G

    3. februar 2023 | 06:55

    Protiv svake vrste nasilja sam nad bilo kim.Ali ovde skidam kapu onoj majci koja je u sudnici izvadila pistolj i ubila ubicu svoga deteta.

  • Eeeee

    2. februar 2023 | 22:29

    Srbijo stidiš li se ovoga????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA