Odloženo suđenje Drakuli optuženom za pokušaj ubistva Vukićevića: Stavio bombu pod njegov "porše"

 
 
 ≫ 
  • 0

Na kraju suđenja zatražio je da se pozdravi sa suprugom, ali sudija to nije dozvolila

Danas je u Višem sudu u Beogradu odloženo suđenje Marku Drakuli za pokušaj ubistva Lazara Vukićevića 7. oktobra 2019. godine, kada je na Vračaru pod njegov automobil "porše" postavio eksploziv.

Drakula je odbio da iznese odbranu.

Rekao je da ne želi da iznosi odbranu u ovoj fazi postupka. Na kraju suđenja zatražio je da se pozdravi sa suprugom, ali sudija to nije dozvolila.

Naredno suđenje zakazano je za 3. april, kad će da budu saslušana četiri svedoka.

Preti mu 40 godina zatvora

Podsetimo, okrivljenom  Drakulise na teret stavljaju krivična dela: teško ubistvo u pokušaju za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora, zatim nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora i teško delo protiv opšte sigurnosti za koje mu preti kazna od jedne do osam godina zatvora.

Drakula se sumnjiči da je podmetnuo eksplozivnu napravu ispod Vukičevićevog "poršea", a kad je on bio u blizini, okrivljeni je daljinski aktivirao je eksploziv. Vukičevića je odbacila detonacija. Zadobio je i lake povrede, dok mu je vozilo potpuno uništeno.

Takođe eksplozijom je pričinjena velika materijalna šteta na više vozila koja su bila parkirana u neposrednoj blizini. Drakula se u istrazi branio ćutanjem, odnosno iskoristio zakonsko pravo da ne iznosi odbranu. On se nalazi u pritvoru zbog drugog predmeta u kojem je nedavno prvostepenom presudom osudjen na tri i po godine zatvora zbog sprečavanja službenog lica u vršenju službene dužnosti u pokušaju.

Lazara Vukićevića je, podsetimo, godinu dana kasnije lišio klan Veljka Belivuka u kući strave u Ritopeku.

Optužen za pripremu ubistva Vukotića

Drakula je u žižu javnosti dospeo kada je optužen za pripremu ubistva vođe "Škaljarskog klana" Jovana Vukotića trovanjem hrane natrijum-cijanidom dok je bio u beogradskom Okružnom zatvoru.


Njemu i još trojici optuženih na teret se stavljaju krivična dela i nedozvoljeno nošenje oružja i posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je kod njih prilikom hapšenja pronađeno oružje, kao i lažni policijski prsluci sa oznakama UKP, kačketi i policijska značka, koja je ukradena još 2006. godine.

On je, zajedno sa Marjanom Dimitrijevskim i Nemanjom Milutinovićem, obučen u policijsku uniformu presreo osobu blisku Vukotiću koja mu je obično donosila ručak u pritvor iz jednog beogradskog restorana.

Predstavljajući se kao policajci, presreli su tu osobu ali ona u tom trenutku nije imala hranu, već garderobu. Zatražili su da provere šta se nalazi u paketu namenjenom Vukotiću, ali pošto je njegovoj poseti to bilo sumnjivo, odmah je prijavila nadležnima i usledilo je hapšenje.

Tada je u taksi vozilu u kojem su bili u trenutku hapšenja pronađen cijanid koji su hteli da mu stave u hranu koju svaki pritvorenik ima pravo da dobija od kuće ili iz restorana.

Osim toga, Drakula je označen i kao pripadnik nedavno uhapšene vračarske grupe.

Video: Filmska akcija specijalaca: Ovako je izgledalo hapšenje članova klana Džonija sa Vračara

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA