"Zašto si mi uzeo sina jedinca": Pet godina od ubistva Savketa u "Nani"

 
  • 0

"Iz  straha sam izvadio pištolj, pucao i ranio Isenovića, a zatim sam ugledao Savkovića kako mi prilazi"

Pre pet godina ispred kluba "Nana", tačnije, 17. decembra 2017. godine, radnik obezbeđenja pomenutog lokala, Nedeljko Grbović ubio je Aleksandra Savkovića Savketa, navijača Rada i navodnog člana ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića i ranio njegovog prijatelja Adiju Isenovića.

On je najpre tvrdio da nije kriv, ali je potom priznao da je pucao u Savkovića. Tokom suđenja je više puta ponovio da je to uradio jer se plašio za sebe i svog sina koji je radio kao konobar.

Grbović je tokom suđenja ispričao da je pucnjavi prethodila rasprava Savkovića i njegovih prijatelja sa navijačima Crvene zvezde koji su bili u klubu.

Nedeljko Grbović Foto: Facebook, Nedeljko Grbović Grba

Rekao je da je pokušao da spreči sukob, ali da nije uspeo.

"Te noći prvi problem sam imao sa Savkovićevim prijateljem Adijem Isenovićem koji mi je pretio - rekao je on na suđenju i dodao: "Iz  straha sam izvadio pištolj, pucao i ranio Isenovića, a zatim sam ugledao Savkovića kako mi prilazi. Podigao sam pištolj ka njemu, govoreći: ’Nemoj Savke, molim te. Pretio je da će ubiti mene i sina. Ubrzao je ka meni, počeo je da se hvata za pojas. U tom trenutku sam opalio u njegovom pravcu", izjavio je Grbović.

Ubistvo dobilo epilog u oktobru ove godine: Otac imao jedno pitanje za Grbovića

U oktobru ove godine Apelacioni sud u Beogradu smanjio je za dve godine kaznu zatvora Grboviću i pravosnažno ga osudio na 16 godina za teško ubistvo u pokušaju Aleksandra Savkovića (27), koji je nakon toga preminuo i za ranjavanje Adije Isenovića (30) ispred kluba u decembru 2017.

Grbović je drugom prvostepenom presudom bio osuđen na kaznu od 18 godina zatvora, dok je prvom, koju je ukinuo Apelacioni sud, bio osuđen na kaznu zatvora od 13 godina.

Tokom suđenja, otac ubijenog Aleksandra, Predrag Savković, pitao je Grbovića: "Zašto si mi uzeo sina jedinca?"

Video: Snimak ubistva Luke Žižića: Ubica prišao do stola i ispalio nekoliko hitaca direktno u njega

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA