Baki su u domu strave pekli stopala? Nove užasavajuće tvrdnje o ustanovi u Peći

 
 ≫ 
  • 1

Mešari Selimaj advokat porodice starice koju su medicinske sestre fizički napale u Peći saopštio je da je, prema izveštaju Instituta za sudsku medicinu, starica izgorela na nogama u kući "Orenda"

Snimak iz doma za stare u Peći na kojem se vidi kako medicinska sestra Aurona Peljaj tuče baku šokirao je i skamenio ceo region, a u međuvremenu, pojavile su se nove stravične tvrdnje, a to je da starica ima i opekotine na tabanima za koje se veruje da su nastale upravo u ustanovi "Orenda". 

Naime, kako prenosi Lajmi , Mešari Selimaj advokat porodice starice koju su medicinske sestre fizički napale u Peći saopštio je da se, prema izveštaju Instituta za sudsku medicinu, starica izgorela na nogama u kući "Orenda". On je naveo da su za ranu na tabanu starice od početka sumnjali da se radi o opekotinama, ali kako je naglasio, "Orenda" je to osporila. Prema Selimaju, iz Doma za stare su tako nešto demantovali, rekavši da je starija žena bolesna i da nije opekotina.

On navodi da je reč o opekotinama kože na levoj nozi, odnosno opekotinama koje su nastale kao posledica lokalnog termičkog dejstva, visoke temperature, kao što su zagrejane tečnosti, a za koja je dokazano da su nastala oko 7-14 dana ranije.

On je dodao da ima i potkožnih hematoma, ogrebotina i ogrebotina na koži, nastalih mehaničkim dejstvom tvrdog alata ili sudarom tela sa tvrdim predmetom.

"Ovaj izveštaj odbacuje sve tvrdnje kuće ’Orenda’ i njen pokušaj da se oslobodi krivice i krivicu prebaci samo na medicinske sestre", dodao je Selimaj za KosovoPres.

Podsetimo, fizički napad na staricu u Peći dogodio se 2. novembra. Tri medicinske sestre osumnjičene su da su zlostavljale staricu u domu za stare u Peći i određen im je jednomesečni pritvor. Okrivljene sestre su osumnjičene da su izvršile krivično delo napad u saizvršilaštvu.

Vrhovni sud je 25. novembra pustio iz pritvora tri medicinske sestre.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    16. decembar 2022 | 14:51

    Шта је ту чудно ... кроз векове су се показали као демони у људском облику ! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA