U velikoj akciji "Mardin" uhapšena grupa krijumčara: 9 meseci ilegalno "prebacivali" ljude za 2.400 € po osobi

 
  • 0

Ova kriminalna grupa je, sumnja se, organizovala prelazak više desetina ilegalnih migranata uglavnom turskih državljana

Po nalogu Tužilašta za organizovani kriminal nakon višemesečnog predistražnog postupka danas su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Direkcije policije - Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja za suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi lišili slobode tri lica i to: E.Š., E.D. i N.D. dok se dva lica nalaze u bekstvu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili produženo krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi.

Pripadnici ove organizovane kriminalne grupe su u periodu od februara ove godine do danas, za finansijsku korist od 2.400 evra po migrantu organizovali obezbeđivanje pozivnih pisama neistinite sadržine radi bezbednijeg boravka u Republici Srbiji, prihvat na Aerodromu „Nikola Tesla“, smeštaj u hostel i nedozvoljen tranzit u Republici Srbiji kao i nedozvoljen prelazak državne granice sa teritorije Republike Srbije u Mađarsku, prihvat ilegalnih migranata na teritoriju Mađarske i njihov nedozvoljen tranzit kroz Mađarsku, a u cilju daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Ova kriminalna grupa je, sumnja se, organizovala prelazak više desetina ilegalnih migranata uglavnom turskih državljana, te je i sama akcija imala nosila naziv „Mardin“ (po nazivu turskog grada).

Svim licima lišenim slobode određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Video: Popadali u gaćama: Uhapšena organizovana kriminalna grupa iz Vršca koja je krijumčarila migrante

(Telegraf.rs)

Video: Sin glumačke legende najavio snimanje: Uskoro film o Bati Živojinoviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA